Welkom op de Federatie-Wiki!
Op deze pagina kan je alles vinden dat gerelateerd is aan het bondenleven, besturen en relevante informatie over de LSVb en haar lidbonden. Er is belangrijke informatie voor zowel beginnende als bestaande bonden. Als er vragen zijn, of je zou willen bijdragen door een artikel te schrijven kan je een email sturen naar de federatiemedewerker.
Nieuwe bonden
Het wordt steeds duidelijker dat er belangenbehartiging nodig is van studenten in een studentenstad. Het belang van goede vertegenwoordiging van studenten aan tafel bij belangrijke partners staat als een paal boven water. Misschien heb je al wel heel veel zin om een vakbond op te gaan richten. Maar wat komt er bij kijken om dat voor elkaar te krijgen? Lees hier het verhaal van STUUR, de meest recente bond die zich heeft aangesloten bij de LSVb. Klik hier voor meer informatie.
Inactieve bonden
Het gevaar van een inactieve bond, is dat er geen belangenbehartigers actief zijn in de betreffende stad die zich inzetten voor alle studenten in die stad. Belangrijk is dus om een duurzame herstart mogelijk te maken waarbij er een solide basis ontstaat waardoor de vakbond niet drie jaar na de herstart meteen weer instort. Hoe gaat dat in zijn werk? Klik hier voor meer informatie.
Actieve bonden
Een van de lastigere zaken waar bonden tegen aanlopen is het vergroten van de achterban. Twee vragen die vaak gesteld worden: hoe bereik je de eigen achterban? Hoe vergroot je je eigen achterban? Klik hier voor meer informatie.
De federatiemedewerker zet zich 14 uur in de week in om lidbonden van de LSVb te ondersteunen. Organiseert trainingen en activiteiten om de verschillende steden met elkaar te laten bonden. De federatiemedewerker is de neutrale spil tussen het bestuur van de LSVb, medewerkers en de bonden. Ook is de federatiemedewerker de eerste persoon om te contacteren voor studenten die een nieuwe vakbond willen oprichten. Voor meer informatie klik hier.
Bestuurszaken
Een bestuurslid komt zijn afspraken niet na of er zijn andere redenen waarom de samenwerking stroef verloopt. Allemaal erg vervelend om als organisatie mee bezig te moeten zijn naast het inhoudelijke werk van de vakbond. Wat zijn stappen die je kunt ondernemen als een bestuurslid niet functioneert? Klik hier voor meer informatie.
Na lang proberen om als bestuur door te blijven gaan, is toch de beslissing gevallen dat het beter voor iedereen is als een bestuurslid opstapt. De reden hiervan kan ver uiteenlopen. Van persoonlijke problematiek tot een onoplosbaar conflict. Er valt een hoop te regelen en te herorganiseren als een bestuurslid opstapt. Welke stappen moet je ondernemen als dit zich voordoet. Klik hier voor meer informatie.
Deel dit bericht