Landelijke Studentenvakbond

Je hebt het gezien. In de kranten en op je feed. Deze generatie studenten is idealistischer dan ooit. We voeren actie, staan op klimaatmarsen voor een betere wereld. Verandering komt niet zonder dat we bewegen. Het is nu aan ons. Doe mee. Of we nu kamperen op je campus voor de basisbeurs of demonstratie plannen - we hebben jouw hulp nodig.

Scroll verder om te zien wat jij kan doen!

1. Meld je aan voor de newsflash 

Schrijf je nu in. Via de newsflash houden we je op de hoogte over wat er speelt via must-reads en weet jij direct wat de studentenvakbonden doen (en bij welke actie je kunt aansluiten!).
(Geen zorgen! We houden het aantal mailtjes beperkt en je kunt altijd jouw gegevens wijzigen of je uitschrijven voor de e-mails.)Ik vind het oké dat de LSVb mij e-mails stuurt *


PS: Word ook meteen lid van onze Facebook groep! Deel goede ideeën die de politiek met de neus op de feiten drukt. Als studentenvakbond organiseren wij het hele jaar door evenementen en meet-ups  om de politiek wakker te schudden en werken we samen met andere actievoerders om de positie van de student te verbeteren

2. Start een ludieke actie

Is er momenteel geen actie waar jouw activistenhart van gaat kloppen of heb jij zelf een veel béter idee voor een actie? Zelf een actie beginnen kan altijd! We nodigen jou graag uit op ons kantoor om het over jouw actie te hebben, geven je tips mee en kijken welke rol wij zouden kunnen spelen in het (ondersteunen van) jouw actie. Hier zijn alvast een paar dingen die je zou kunnen doen.  Massaal in piratenpak in de collegebanken voor de basisbeurs, of kamperen op de campus tegen het kamertekort? Ludieke acties zijn vaak een leuk en spontaan plan waarin een bepaald probleem wordt uitgelicht. Het doel hiervan is mensen bewust maken van een probleem. Leuke acties kun je gemakkelijk met een groep medestudenten opzetten op jouw campus. Schrijf een plan en mail ons je idee.

Start een ludieke actie

3. Start een petitie

Weet jij genoeg handtekeningen te verzamelen? Misschien wordt jouw petitie, net als die van Sarah Dinter, aangeboden aan Tweede Kamerleden.
Heb jij een idee voor een petitie? Vertel ons wat je gaat doen en misschien kunnen we je helpen.

Start een petitie

4. Start een demonstratie

Demonstraties klinken heftig en daardoor worden ze ook vaak pas opgezet wanneer de nood hoog is. Daarom is het belangrijk om eerst een goede club studenten te vinden die dezelfde mening delen en jouw demonstratie willen ondersteunen. Samen sta je sterk! Heb jij de ideale actie of demonstratie voor studenten? Neem dan eens contact op met onze voorzitter.

Start een demonstratie