Landelijke Studentenvakbond

Word steunlid van de LSVb

Lachende student met vlag in de hand bij een demonstratie

Steunlid worden is gratis en geeft je de mogelijkheid om je actief in te zetten voor studenten in heel Nederland. Bijvoorbeeld door deel te nemen aan denktanks en actiegroepen, ambassadeur te worden van jouw onderwijsinstelling of je mening te laten horen in het studentenpanel. We zitten nog in de opstartende fase, dus er zullen steeds meer opties bij komen. Sterker nog: jij kan bijdragen om onze beweging te laten groeien. Doe je mee?

De gegevens die je hierboven invult gebruiken we zodat we weten wat voor jou interessant is. Je telefoonnummer gebruiken we om contact met je op te nemen, zodat we kunnen bespreken op welke manier je je als steunlid zou willen inzetten voor de Landelijke Studentenvakbond!

Wil je meer doen om de Landelijke Studentenvakbond te steunen? Doe dan een donatie en help draag bij aan acties, campagnes en een sterke studentenbeweging. Alle beetjes helpen!

Doe mee met onze actietanks en draag bij aan de beweging om ons onderwijs toegankelijker en inclusiever te maken! 
We houden actief contact en komen eens in de zoveel tijd samen op ons kantoor in hartje Utrecht. Er zijn actietanks op de volgende onderwerpen:
  • Huisvesting: Een eerlijke inkomenspositie voor studenten en toegankelijke studentenhuisvesting in het geding zijn.
  • Diversiteit en inclusie: Onderwijs instellingen moeten een zo divers mogelijke uitwisseling van ideeën en kennis stimuleren en dit ook in haar studenten moet aanmoedigen.
  • Studentenwelzijn: Studentenwelzijn staat onder hoge druk, met studenten die onder anderen hoge mate van stress, prestatiedruk en eenzaamheid ervaren.
  • Onderwijskwaliteit en digitalisering: De onderwijskwaliteit actief gewaarborgd moet blijven onder hybride onderwijs, tekorten aan onderwijspersoneel en de digitalisering van het onderwijs.