Studentenlijn

Studentenlijn Medezeggenschap Onderzoeksbureau Trainingen op Maat Zorgverzekering

Vragen over je opleiding, werk of huisbaas? De Studentenlijn staat voor je klaar! Je kunt contact opnemen door te bellen of het formulier in te vullen.
Studeer je aan het mbo? Ga dan naar de website van JOB!


Bel ons: 030 231 30 29

Bereikbaar op maandag van 12.00 – 17.00 en dinsdag t/m vrijdag van 11.00 – 17.00.


Of mail ons:

Om jouw vraag zo goed mogelijk te kunnen beantwoorden, vragen we je om onderstaand formulier in te vullen:

* = verplicht veld

Deze informatie wordt niet ongevraagd gedeeld met derden. Persoonlijke details zoals je naam en e-mailadres worden alleen gebruikt om je tot dienst te kunnen zijn. 


Over de Studentenlijn

Het gevreesde bindend studieadvies tijdens de propedeusefase, de grote veranderingen op het gebied van studiefinanciering en het zenuwslopende afstuderen zijn onderwerpen die bij de Studentenlijn het meest genoemd worden. Dagelijks ontvangt de Studentenlijn mails en telefoontjes van studenten uit het hoger onderwijs die gebruik willen maken van het gratis juridisch advies. Hierdoor brengt de Studentenlijn maar liefst 350 juridische adviezen per jaar uit. Benieuwd hoe het behandelen van een vraag er aan toe gaat?

Zodra er een vraag binnenkomt bij de Studentenlijn is het voor de juridische dienst van belang dat zij allereerst een aantal basisgegevens meegestuurd krijgen. Denk hierbij aan de volledige naam van de student, de naam van de opleiding en aan welke onderwijsinstelling hij of zi15j studeert. Vervolgens wordt er gekeken naar de precieze inhoud van het juridisch vraagstuk. Daaropvolgend wordt met behulp van de wet, parlementaire stukken, doctrine en regelingen van de desbetreffende onderwijsinstelling gezocht naar mogelijke oplossingen. Aan de hand daarvan wordt er een advies gegeven aan de student, wat in sommige gevallen resulteert in het schrijven van een bezwaar-, beroep- of verzoekschrift.

De Studentenlijn wordt vijf dagen per week bemand door jonge juristen. Bij de Landelijke Studentenvakbond zijn er doorgaans drie juristen verantwoordelijk voor de Studentenlijn. Naast de LSVb zijn ook de lidbonden in de verschillende studentensteden dagelijks actief binnen de Studentenlijn. Wil jij weten welke bond jij eerder gesproken hebt? Dit kan je altijd navragen bij de LSVb!

Als er iets mis gaat op een opleiding is het belangrijk dat er snel gehandeld wordt. De Studentenlijn is daarom elke maandag telefonisch bereikbaar van 12.00 tot 17.00 en op dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.00 op 030-2313029. Daarnaast kan er altijd gemaild worden naar studentenlijn@lsvb.nl. Het streven is om binnen vijf werkdagen het vraagstuk in behandeling te nemen.

Let op, tijdens feestdagen en vakantieperioden gelden afwijkende openingstijden.