Landelijke Studentenvakbond

Studentenlijn

Let op! Tijdens de kerstvakantie is de studentenlijn gesloten. Alleen van 31 december tot en met 4 januari is de studentenlijn nog wel geopend van 11.00 – 15.00.

De Studentenlijn biedt gratis juridisch advies aan HBO- en WO-studenten die vragen of klachten hebben over bijvoorbeeld hun opleiding, onderwijsinstelling, studiefinanciering of huur. Wij hebben niet de mogelijkheid om studenten te vertegenwoordigen in (juridische) procedures.

Vijf dagen per week wordt de Studentenlijn bemand door jonge juristen. Jaarlijks worden tussen de 750 en 1.000 studenten voorzien van juridisch advies.

Wij krijgen vaak vragen over het volgen van een tweede studie tegen betaling van het wettelijk collegegeld of over extra kosten die studenten moeten maken voor hun opleiding. Kijk ook eens op onze infopagina’s waar je veel informatie hierover vindt.

Studeer je aan het mbo? Ga dan naar de website van Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs.

Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem contact op met de Studentenlijn!


Meer dan één bestand uploaden? Voeg dan een wetranfser link toe bij de beschrijving van jouw vraag/klacht.

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

* = verplicht veld

Deze informatie wordt niet ongevraagd gedeeld met derden. Persoonsgegevens zoals je naam en e-mailadres worden alleen gebruikt om je tot dienst te kunnen zijn. Wil je meer weten over hoe wij met privacy omgaan? Check dan onze Privacyverklaring 

 

Contact

De Studentenlijn is tijdens openingstijden telefonisch bereikbaar op: 030 231 30 29.

Let op! De Studentenlijn wordt beantwoord door een zestal studentenbonden, het kan dus zijn dat je een andere bond dan de LSVb aan de lijn krijgt.

We zijn telefonisch bereikbaar op:
  • Maandag van 12.00 uur – 17.00 uur
  • Dinsdag van 11.00 uur – 16:00 uur
  • Woensdag van 11:00 uur – 15:00 uur
  • Donderdag van 11:00 uur – 16:00 uur
  • Vrijdag van 11:00 – 15:00 uur