Landelijke Studentenvakbond

Zorgverzekering

Landelijke Eerstejaarsenquête Studentenlijn Medezeggenschap Onderzoeksbureau Trainingen op Maat

Studenten Goed Verzekerd: Samengesteld door LSVb, ISO en Zilveren Kruis.

Iedere Nederlander ouder dan 18 jaar is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Veel mensen doen dat via hun werk, omdat de werkgever een collectiviteitskorting af kan dwingen bij een zorgverzekeraar. Studenten kunnen doorgaans niet bij een werkgever terecht om deel te nemen aan een collectiviteit. Je bent immers fulltime student.

Met die gedachte in het achterhoofd hebben studentenorganisaties ISO en LSVb in 2006 een stichting in het leven geroepen. Via die stichting hebben ISO en LSVb, in samenwerking met Zilveren Kruis Achmea en AON als onafhankelijk adviseur, een collectiviteit opgezet waardoor studenten wél collectiviteitskorting kunnen krijgen: Studenten Goed Verzekerd. Samen hebben we ervoor gezorgd dat dit studentenzorgpakket goed past bij wat studenten nodig hebben.

De basisverzekering is verkrijgbaar vanaf € 117,28 per maand. Bovendien is de premie extra laag door de 5% collectiviteitskorting op de basisverzekering, de aanvullende verzekering vanaf €5,50 per maand en een tandartsverzekering vanaf €6,10. Hiermee bieden wij ook dit jaar weer de goedkoopste zorgverzekering van Nederland.

De voordelen van het StudentenZorgpakket:

  • 5% korting op de basisverzekering
  • Vanaf €5,50 per maand aanvullend verzekerd
  • Tandartsverzekering vanaf €6,10
  • GRATIS extra dekkingen zoals psychische hulp enn zorg in het buitenland bij een aanvullende
    verzekering.

Voor alle informatie over het studentenzorgverzekeringspakket kijk je op studentengoedverzekerd.nl

Aanvragen zorgverzekering voor studenten

Als je gedurende het jaar 18 wordt, moet je volgens de wet zelf een zorgverzekering aanvragen. Ben je op dat moment al student in het Nederlandse hoger onderwijs of ga je op korte termijn studeren? Dan kan je een zorgverzekering afsluiten bij Studenten Goed Verzekerd.

Ben je al ergens anders verzekerd en wil je graag overstappen naar Studenten Goed Verzekerd? Dan kan je vóór het 1 januari overstappen. Zilveren Kruis regelt de overstap en zorgt ook dat je oude verzekering wordt opgezegd. Via de site studentengoedverzekerd.nl kan je jouw gegevens invullen en een zorgverzekering afsluiten. Op deze site vind je ook alle polisvoorwaarden en algemene voorwaarden die gelden voor de studentenzorgverzekering.

Aanvragen studentenzorgverzekering