Landelijke Studentenvakbond

Besturen bij de Landelijke Studentenvakbond

Wat doet  de Landelijke Studentenvakbond?

De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) strijdt voor de belangen van alle studenten op Nederlandse hogescholen en universiteiten. We maken ons onder andere hard voor beter en toegankelijk onderwijs, genoeg betaalbare huisvesting en de inkomenspositie van studenten. We strijden ook voor compensatie van de genaaide generatie, kansengelijkheid en een einde aan stagediscriminatie.

Begin je bij het lezen van deze missie al te popelen om je hiervoor in te zetten? Mooi, dan is de LSVb iets voor jou! Voor de periode van 1 juli 2024 tot 30 juni 2025 zoeken wij weer vijf bestuursleden die een jaar fulltime willen werken in het hart van het studentenleven en zich willen inzetten voor het verbeteren van het onderwijs op hogescholen en universiteiten en voor de positie van de student in de samenleving.

Solliciteer uiterlijk vrijdag 2 februari  2024!  Stuur een sollicitatie brief van maximaal 1,5 A4 en je cv. Check als je vragen hebt onze pagina met veelgestelde vragen. Wil je vast proeven van de LSVb of wil je meer weten over bestuurslid worden? Maak dan een koffieafspraak met een van de bestuursleden.

Hoe ziet jouw tijd als bestuur eruit?

Als bestuur van de LSVb ga je voor één jaar fulltime aan de slag. Dit bestuursjaar valt dus niet te combineren met je studie. Met jouw bestuur ben je verantwoordelijk voor zowel de politieke koers als de interne organisatie van de LSVb. Je wordt goed begeleid in de vorm van coaching, een inwerktraject dat ruim twee maanden voor de start begint en de ondersteuning van medewerkers. Natuurlijk zet jij het werk van jouw voorgangers voort, maar je hebt voldoende ruimte om eigen initiatief te nemen.

Werkgever voor medewerkers

Het bestuur geeft leiding aan een professionele organisatie waar elke dag 25 mensen werken om het verschil te maken voor studerend Nederland. Als bestuurder ben jij de werkgever voor onze medewerkers. Dat betekent ook dat je vacatures moet vullen, zorg draagt voor een prettige en inclusieve werksfeer en medewerkers helpt het beste uit zichzelf naar boven te halen.

Jij bent dé vertegenwoordiger van 800.000 studenten

De LSVb behartigt de belangen van heel studerend Nederland. Dit doen wij op allerlei plekken: van het Ministerie van Onderwijs tot het hoofdkantoor van de NS. Elke dag is weer anders. Ondanks je volle agenda weet je ’s ochtends nooit helemaal zeker hoe je dag eruit gaat zien en wat voor dingen vandaag weer op je pad komen. Een ding staat vast: jij zal een jaar lang alles uit je mars halen voor studentenbelangen.

Het verschil maken voor studerend Nederland

Je zit regelmatig aan tafel met Kamerleden en beleidsmakers om mee te denken over het beleid dat studenten raakt. Met de juiste informatie en argumenten, goede contacten en overtuigingskracht probeer je zoveel mogelijk te bereiken. Als er met gesprekken niet de gewenste resultaten worden bereikt, dan mobiliseer je studenten om samen met de LSVb in actie te komen. Zo hebben we afgelopen jaren in allerlei steden gedemonstreerd tegen de bezuinigingen op hogescholen en universiteiten, de wooncrisis en het leenstelsel met de succesvolle #NietMijnSchuld campagne. 

Wil je meer informatie ontvangen? Laat dan je mailadres achter!
<link href='https://actionnetwork.org/css/style-embed-whitelabel-v3.css' rel='stylesheet' type='text/css' /><script src='https://actionnetwork.org/widgets/v5/form/ontvang-updates-over-besturen-bij-de-lsvb?format=js&source=wervingspagina-1'></script><div id='can-form-area-ontvang-updates-over-besturen-bij-de-lsvb' style='width: 100%'><!-- this div is the target for our HTML insertion --></div>

Wie zoeken wij?

De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) behartigt de belangen van alle studenten van hogescholen en universiteiten in Nederland en wil hier binnen de organisatie een afspiegeling van zijn. Daarom zoeken we naar mensen met allerlei achtergronden die bovenal politieke- en maatschappelijke betrokkenheid en een passie voor het onderwijs gemeen hebben. Daarnaast ben je:

 • Geïnteresseerd in politiek en maatschappij 
 • Flexibel en communicatief sterk
 • Stressbestendig en toegewijd 
 • Geïnteresseerd in het onderwijs en studentenleven

Het is ook belangrijk dat je:

 • Nederlands spreekt
 • Student op hbo of universiteit (of pas afgestudeerd) bent
 • Zin hebt om in een gezellige organisatie aan de slag te gaan

Het bestuur bestaat uit de volgende functies: een voorzitter, een vicevoorzitter, een secretaris, een penningmeester en een algemeen bestuurslid.

 • De voorzitter is het gezicht van de organisatie. Je verdiept je snel in dossiers, hebt altijd je reactie klaar en kan elk moment de media te woord staan. Je vaste portefeuille is pers.
 • De vicevoorzitter vervangt de voorzitter bij ziekte en heeft hetzelfde functieprofiel. Verder heb je geen vaste portefeuilles.
 • De secretaris is verantwoordelijk voor de bestuurscoördinatie. Dit betekent dat je de interne voorzitter van het bestuur bent, de bestuursvergaderingen voorzit en overzicht houdt over de bestuursleden en hun werkzaamheden.
 • De penningmeester is verantwoordelijk voor het financieel beleid van de organisatie. Hiervoor is het belangrijk dat je overzicht kan houden, maar ook secuur werkt.
 • Het algemeen bestuurslid heeft brede interesse in diverse studententhema’s en is in staat om inhoudelijk grip te krijgen op uiteenlopende onderwerpen.

Alleen de portefeuilles (verantwoordelijkheden op een bepaald thema) pers, financiën en bestuurscoördinatie zitten aan een vast bestuurslid gekoppeld, namelijk aan de voorzitter, de penningmeester en de secretaris. De functies vicevoorzitter, de secretaris of het algemeen bestuurslid kunnen de portefeuilles voor politieke contacten en het personeelsbeleid op zich nemen, aangezien deze tijd-technisch niet te combineren zijn met financiën en pers. De verdeling van de deze twee portefeuilles wordt door de Sollicitatiecommissie aan het bestuur meegegeven, de overige portefeuilles (zoals studentenhuisvesting, studiefinanciering en onderwijstoegankelijkheid) worden later door het bestuur zelf onderverdeeld.

Belangrijk: Je solliciteert bij de LSVb niet op een functie maar op een plek in het bestuur. Een voorkeur voor een functie of een portefeuille kan je wel aangeven in het proces. We vinden het belangrijk dat onze organisatie een afspiegeling is van studerend Nederland en nodigen daarom mensen van allerlei achtergronden nadrukkelijk uit om te solliciteren. De LSVb tracht een inclusieve organisatie te zijn, waarvoor wij constant in ontwikkeling zijn en graag meedenken met de behoeftes van potentiële bestuursleden.

Wil je uitgebreid lezen wat we verwachten van een LSVb-bestuurslid? De functieprofielen zijn hier te vinden.

Kom kennismaken!

Kennismaken met iemand uit het LSVb-bestuur? Dat kan! Als je meer vragen hebt over hoe het bestuur precies werkt en hoe de werkzaamheden per bestuurslid eruit zien, maak dan een koffieafspraak.

Tijdens deze koffieafspraak krijg je de kans om al je brandende vragen te stellen, zodat je een nog beter beeld kan krijgen van wat een bestuursjaar inhoudt. Aanmelden kan via de knoppen hieronder!

Hier kan je kennismaken met Elisa Weehuizen (voorzitter), Job Vermaas (vice-voorzitter), Linda Huisman  (penningmeester) en Assala Driouichi (secretaris). Wil je meer weten over de rol van algemeen bestuurslid? Dan kun je de vragen stellen aan Linda Huisman  of Assala Driouichi.

Heb je algemene vragen, check dan onze pagina met veelgestelde vragen of mail naar besturen@lsvb.nl. We denken graag met je mee!

Enthousiast?

De deadline om te solliciteren is uiterlijk 2 februari om 23:59 uur. Stuur een sollicitatie brief van maximaal 1,5 A4 en je cv naar sollicitatiecommissie@lsvb.nl.

De LSVb wil een afspiegeling zijn van studerend Nederland. We nodigen daarom iedereen die zich kandidaat wil stellen uit om zich aan te melden. Met iedereen bedoelen wij mensen van zowel hogescholen als universiteiten, alle genders en seksuele oriëntaties, etnische achtergronden, religies en met of zonder beperking.

Let op: Om in aanmerking te komen als LSVb-bestuurder dien je ten tijde van de bestuurswissel eind juni maximaal twee jaar afgestudeerd te zijn.

Het huidige bestuur

Dit zijn je voorgangers die tot juni de rol van bestuur vervullen en zich volop inzetten voor de studentenbeweging. Om jou als toekomstig bestuurslid een vliegende start te laten maken, zullen zij je inwerken en alles vertellen over het reilen en zeilen op kantoor. Mocht je nog vragen hebben, check dan onze pagina met veelgestelde vragen!

Elisa Weehuizen- Voorzitter

Meer vragen aan de voorzitter? Maak een koffieafspraak! 

Assala Driouichi – Secretaris

Meer vragen aan de secretaris? Maak een koffieafspraak!

Julia Haring – Algemeen bestuurslid

Meer vragen over de functie algemeen bestuurslid? Dan kun je terecht bij Assala (secretaris) of Linda (penningmeester)!

Linda Huisman – Penningmeester

Meer vragen aan de penningmeester? Maak een koffieafspraak! 

Job Vermaas – Vice-voorzitter

Meer vragen aan de Vice-voorzitter? Maak een koffieafspraak!