Landelijke Studentenvakbond

Besturen bij de Landelijke Studentenvakbond

Wij zijn de Landelijke Studentenvakbond ūüĎč

De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) strijdt voor de belangen van alle studenten op Nederlandse hogescholen en universiteiten. We maken ons onder andere hard voor beter en toegankelijk onderwijs, genoeg betaalbare huisvesting en de inkomenspositie van studenten. We strijden ook voor compensatie van de genaaide generatie, kansengelijkheid en een einde aan stagediscriminatie.

Begin je bij het lezen van deze missie al te popelen om je hiervoor in te zetten? Mooi, dan is de LSVb iets voor jou! Voor de periode van 1 juli 2023 tot 30 juni 2024 zoeken wij weer vijf bestuursleden die een jaar fulltime willen werken in het hart van het studentenleven en zich willen inzetten voor het verbeteren van het onderwijs op hogescholen en universiteiten en voor de positie van de student in de samenleving.

Hoe ziet jouw tijd als bestuur eruit?

Als bestuur van de LSVb ga je voor één jaar fulltime aan de slag. Dit bestuursjaar valt dus niet te combineren met je studie. Met jouw bestuur ben je verantwoordelijk voor zowel de politieke koers als de interne organisatie van de LSVb. Je wordt goed begeleid in de vorm van coaching, een inwerktraject dat ruim twee maanden voor de start begint en de ondersteuning van medewerkers. Natuurlijk zet jij het werk van jouw voorgangers voort, maar je hebt voldoende ruimte om eigen initiatief te nemen.

Werkgever voor medewerkers

Het bestuur geeft leiding aan een professionele organisatie waar elke dag 25 mensen werken om het verschil te maken voor studerend Nederland. Als bestuurder ben jij de werkgever voor onze medewerkers. Dat betekent ook dat je vacatures moet vullen, zorg draagt voor een prettige en inclusieve werksfeer en medewerkers helpt het beste uit zichzelf naar boven te halen.

Jij bent dé vertegenwoordiger van 800.000 studenten

De LSVb behartigt de belangen van heel studerend Nederland. Dit doen wij op allerlei plekken: van het Ministerie van Onderwijs tot het hoofdkantoor van de NS. Elke dag is weer anders. Ondanks je volle agenda weet je 's ochtends nooit helemaal zeker hoe je dag eruit gaat zien en wat voor dingen vandaag weer op je pad komen. Een ding staat vast: jij zal een jaar lang alles uit je mars halen voor studentenbelangen.

Het verschil maken voor studerend Nederland

Je zit regelmatig aan tafel met Kamerleden en beleidsmakers om mee te denken over het beleid dat studenten raakt. Met de juiste informatie en argumenten, goede contacten en overtuigingskracht probeer je zoveel mogelijk te bereiken. Als er met gesprekken niet de gewenste resultaten worden bereikt, dan mobiliseer je studenten om samen met de LSVb in actie te komen. Zo hebben we afgelopen jaren in allerlei steden gedemonstreerd tegen de bezuinigingen op hogescholen en universiteiten, de wooncrisis en het leenstelsel met de succesvolle #NietMijnSchuld campagne. 

Agenda

Solliciteren voor bestuur 2022/2023 is niet meer mogelijk.

Solliciteren klik hier:

 • deadline 4 februari 23:59

Koffieafspraak met bestuur klik hier:

 • vanaf 20 december tot 27 januari

 

Ben jij een enthousiaste student, op het hbo of universiteit, die het hoger onderwijs wil verbeteren? Als bestuurslid bij de LSVb krijg je de unieke kans om je een jaar lang op hoog niveau met politiek bezig te houden en écht het verschil te maken. Je zet je in en vraagt landelijke aandacht voor beter onderwijs, meer betaalbare studentenwoningen en het realiseren van gelijke kansen in het hoger onderwijs. Daarnaast ga je ook een ontzettend gezellig jaar tegemoet. Wij vinden het heel belangrijk dat onze organisatie divers en inclusief is. Bovendien krijg je als bestuurslid bij de LSVb fulltime betaald.

Op deze pagina lees je meer over de LSVb, de verschillende taken die je binnen je jaar als bestuur kan krijgen en de ervaringen van het huidige bestuur. Verder staat onderaan waar wij precies naar op zoek zijn en hoé je solliciteert! Scroll dus vooral verder en solliciteer.

Als je interesse hebt of meer wil weten over besturen bij de LSVb, kun je mailen naar besturen@lsvb.nl. Je kan hier terecht met alle grote en kleine vragen!

Als je interesse hebt om te besturen kan je ook via WhatsApp bereikt worden. Als je dit wilt, volg de volgende instructies:

 • Sla 06 39 36 24 59 op als "Landelijke Studentenvakbond"
 • Stuur naar dit nummer met "BESTUREN AAN"

Dan wordt je later door ons bericht over  het besturen bij de LSVb.

Wil je meer informatie ontvangen? Laat dan je mailadres achter!

Het huidige bestuur

Dit zijn je voorgangers die het afgelopen jaar de rol van bestuur vervuld hebben en zich volop ingezet hebben om de missie van de LSVb uit te dragen. Een jaar vol bijzondere, nieuwe ervaringen en ontzettend veel leerzame momenten. Om jou als toekomstig bestuurslid een vliegende start te laten maken, zullen zij je inwerken en alles vertellen over het reilen en zeilen op kantoor. Mocht je nog vragen hebben, stuur een mail naar besturen@lsvb.nl

De koffieafspraken, waarbij je met een van hen (online) rond de tafel kan zitten, zijn mogelijk in de vanaf 20 december tot en met 27 januari. Onderaan de pagina kan je een afspraak inplannen.

Joram van Velzen - Voorzitter

‚ÄúDe Landelijke Studentenvakbond is de motor voor meer kansengelijkheid in het hoger onderwijs en een betaalbaar studentenleven. In het bestuur kun je je hard maken voor een schuldenvrije toekomst, lagere huren en beter onderwijs. Er zijn weinig plekken in Nederland waar je als maatschappelijk betrokken jongere zo erg het verschil kunt maken.‚ÄĚ

Ugoeze Anyanwu Podler - Secretaris

"Als LSVb-bestuurder krijg je de kans om een jaar lang de belangen van meer dan 800.000 studenten, op het hbo of de universiteit,  te vertegenwoordigen bij verschillende partijen binnen het Hoger Onderwijs. 

Hoe jij hier als bestuurder een jaar lang een kritisch geluid laat horen, is hoe je voor zoveel studenten echt verschil kan maken en verandering teweeg kan brengen!" 

Midas Bosman - Algemeen bestuurslid

"Verschil maken voor studerend Nederland, op hbo of universiteit, dat is wat je een jaar lang mag doen als bestuurslid van de Landelijke Studentenvakbond! Binnen het bestuur kun je een jaar lang je op allerlei manieren inzetten; van overleggen voeren met het ministerie tot aan druk uitoefenen via de pers en de politiek. Het werk geeft veel energie en voldoening en zorgt er ook nog eens voor dat je enorm kunt groeien! Er zijn weinig plekken waar je al op deze leeftijd zo'n waardevolle ervaring kunt opdoen."

Shivan Meijs - Penningmeester

‚ÄúDe LSVb is een organisatie voor en door studenten, op hbo of universiteit. Samen met een hechte en ambitieuze groep jongeren strijd je voor een betere studententijd. Als bestuur draag je de verantwoordelijkheid voor de hele organisatie. Het is uniek dat je op deze leeftijd die rol krijgt en je leert er onwijs veel van. Naast je eigen groei zie je ook de mensen binnen de LSVb en de organisatie zelf groeien. Dat is het meest waardevolle voor mij.‚ÄĚ

Janique Scharenborg - Vice-voorzitter

"Bij de LSVb is het nooit saai. Het ene moment zit je aan tafel bij het Ministerie van Onderwijs, het andere moment sta je op straat actie te voeren voor meer studentenkamers. Als je afwisseling wil in je werk, dan ben je hier aan het juiste adres."

Het verschil maken
Bovenal werk jij samen met actieve studenten om alles wat studeren aangaat te verbeteren. Iedere dag maken jij en jouw collega’s het onderwijs van 800.000 studenten, op het hbo en de universiteit, beter en toegankelijker.
Netwerk

Naast een hoop werkervaring, bouw je een enorme dosis kennis en een fantastisch netwerk op binnen hoger onderwijs en politiek.

Ervaring

In een jaar tijd doe je ontzettend veel ervaring op: van besturen, vergaderen en communicatie tot aan actie voeren en belangen behartigen. Vaardigheden die zowel op je cv als in je dagelijks leven of je toekomstige werk altijd van pas zullen blijven komen.

Vergoeding

Alle bestuursleden ontvangen vanaf september twaalf maanden lang een ruime beurs (netto ‚ā¨1.500 per maand). Hiervoor hoef je niet ingeschreven te staan als student. Daarnaast kan de LSVb je helpen bij het vinden van geschikte woonruimte, mocht je zelf niet in Utrecht of omstreken wonen. Gemaakte onkosten zoals reiskosten worden eveneens vergoed.

Wie zoeken wij?

De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) behartigt de belangen van alle studenten van hogescholen en universiteiten in Nederland en wil hier binnen de organisatie een afspiegeling van zijn. Daarom zoeken we naar mensen met allerlei achtergronden die bovenal politieke- en maatschappelijke betrokkenheid en een passie voor het onderwijs gemeen hebben. Daarnaast ben je:

 • Ge√Įnteresseerd in politiek en maatschappij¬†
 • Flexibel en communicatief sterk
 • Stressbestendig en toegewijd¬†
 • Ge√Įnteresseerd in het onderwijs en studentenleven

Het is ook belangrijk dat je:

 • Nederlands spreekt
 • Student op hbo of universiteit (of pas afgestudeerd) bent
 • Zin hebt om in een gezellige organisatie aan de slag te gaan

Het bestuur bestaat uit de volgende functies: een voorzitter, een vicevoorzitter, een secretaris, een penningmeester en een algemeen bestuurslid.

 • De voorzitter is het gezicht van de organisatie. Je verdiept je snel in dossiers, hebt altijd je reactie klaar en kan elk moment de media te woord staan. Je vaste portefeuille is pers.
 • De vicevoorzitter vervangt de voorzitter bij ziekte en heeft hetzelfde functieprofiel. Verder heb je geen vaste portefeuilles.
 • De secretaris¬†is verantwoordelijk voor de bestuursco√∂rdinatie. Dit betekent dat je de interne voorzitter van het bestuur bent, de bestuursvergaderingen voorzit en overzicht houdt over de bestuursleden en hun werkzaamheden.
 • De penningmeester is verantwoordelijk voor het financieel beleid van de organisatie. Hiervoor is het belangrijk dat je overzicht kan houden, maar ook secuur werkt.
 • Het algemeen bestuurslid¬†heeft brede interesse in diverse studententhema‚Äôs en is in staat om inhoudelijk grip te krijgen op uiteenlopende onderwerpen.

Alleen de portefeuilles pers, financi√ęn en bestuursco√∂rdinatie zitten aan een vast bestuurslid gekoppeld, namelijk aan respectievelijk de voorzitter, de penningmeester en de secretaris. De functies vicevoorzitter, de secretaris of het algemeen bestuurslid kunnen de portefeuilles voor politieke contacten en het personeelsbeleid op zich nemen, omdat deze tijd-technisch niet te combineren valt met financi√ęn en pers. De verdeling van de deze twee portefeuilles wordt door de Sollicitatiecommissie aan het bestuur meegegeven, de overige portefeuilles (zoals studentenhuisvesting, studiefinanciering en onderwijstoegankelijkheid) worden later door het bestuur zelf onderverdeeld.

Belangrijk: Je solliciteert bij de LSVb niet op een functie maar op een plek in het bestuur. Een voorkeur voor een functie of een portefeuille kan je wel aangeven in het proces.

Wil je uitgebreid lezen wat we verwachten van een LSVb-bestuurslid? De functieprofielen zijn hier te vinden: functieprofielen 2022-2023 .

‚ėē Kom kennismaken! ‚ėē

Kennismaken met iemand uit het LSVb-bestuur? Dat kan! Als je meer vragen hebt over hoe het bestuur precies werkt en hoe de werkzaamheden per bestuurslid eruit zien, kan je een afspraak met hen inplannen. Deze kan je inplannen in de week van 20 december tot en met 27 januari. Klik op de namen van de desbetreffende bestuurslid om de afspraak in te plannen.

Hier kan je kennismaken met Ama Boahene (voorzitter), Joshua de Roos (vice-voorzitter), Nol van Gerven (penningmeester), Naomi Rajiv (algemeen bestuurslid) en Annejet (oud-secretaris)

Als je nog vragen hebt in het algemeen, even met iemand zou willen bellen of ge√Įnteresseerd bent en wil sparren, kan je ook altijd mailen naar besturen@lsvb.nl . We denken graag met je mee!

ūüĒ• Enthousiast? ūüĒ•

De deadline om te solliciteren is uiterlijk 4 februari 2022 23:59. Stuur een sollicitatie brief van 1-1,5 A4 en je CV naar sollicitatiecommissie@lsvb.nl. Benoem in je brief waarom jij d√© geschikte kandidaat bent voor het nieuwe bestuur van de LSVb. De LSVb wil een afspiegeling zijn van studerend Nederland. We nodigen daarom iedereen die zich kandidaat wil stellen uit om zich aan te melden. Met iedereen bedoelen wij mensen van zowel hbo- als wo-instellingen, alle genders en seksuele ori√ęntaties, etnische achtergronden, religies en met of zonder beperking.

Let op: Om in aanmerking te komen als LSVb-bestuurder dien je ten tijde van de bestuurswissel maximaal twee jaar afgestudeerd te zijn.