Landelijke Studentenvakbond voor en door studenten

Trainingen op Maat

Studentenlijn Medezeggenschap Onderzoeksbureau Trainingen op Maat Zorgverzekering

Trainingen op Maat (ToM) is het trainingsbureau van de LSVb.

Direct een training aanvragen

De LSVb vindt het belangrijk dat iedere student het beste uit zichzelf en zijn/haar studententijd kan halen. Studie-, sport- en studentenverenigingen, medezeggenschapsraden, opleidingscommissies en andere organisaties dragen hier aan bij. Om hier een bijdrage aan te leveren heeft de LSVb in 2005 haar trainingsbureau opgezet waardoor ervaren studenten hun kennis en kunden kunnen overdragen aan andere studenten. ToM-trainers hebben toegang tot de kennis en ervaring van de LSVb, haar medewerkers en achterban. Op dit moment heeft ToM meer dan 40 trainers met kennis van veel verschillende onderwerpen.

Over de trainingen

Geen training van Trainingen op Maat (ToM) is hetzelfde. ToM past namelijk haar trainingen zoveel mogelijk aan naar de wensen en verwachtingen van de opdrachtgever. Dit gebeurt in goed overleg. Ieder type training is daarom bij ToM aan te vragen: de trainers van ToM zullen aan de slag gaan om er een geslaagde training van te maken. Op basis van iedere aanvraag worden passende en beschikbare trainers voor de aanvraag gezocht en gevonden.

Trainingen van ToM duren meestal 2 tot 3 uur. Het aanvragen van trainingsdagen of trainingstrajecten waarbij ook organisatorisch ondersteuning wordt geboden, is ook mogelijk. Heb je een idee voor een serie trainingen of een specifiek trainingstraject voor een bestuur, raad of commissie en je weet nog niet zo goed hoe je dit moet aanpakken of wie je hiervoor kan vragen, bel of mail dan gerust. Onze trainers hebben vaak al ervaring opgedaan in een studentenorganisatie of binnen de medezeggenschap. Daarnaast hebben zij een interne opleiding tot trainer gevolgd. Zo combineren wij onze ervaring en expertise met goede en inspirerende trainingen.

Trainingen op Maat

Trainingen worden altijd op maat gemaakt op basis van de doelgroep en hun leerwensen. Er is een ToM brochure (zie onderaan deze pagina) maar die is slechts ter inspiratie bedoeld. Geef bij een aanvraag dus aan wat het doel is, wat de deelnemers moeten leren of ervaren en wat je verder van de training verwacht. De ToM-coördinator of een trainer neemt daarna contact op.

Betaling op maat

ToM werkt met een betalingssysteem op maat. De opdrachtgever bepaalt zelf wat ze de training waard vond en wat ze kunnen missen. Doordat sommige organisaties meer betalen zijn we in staat ook organisaties te trainen die een zeer beperkt budget hebben. Er geldt een minimumbedrag van € 25,- Voor drie uur training hanteren we de volgende indicatie, maar nogmaals: de opdrachtgever bepaalt uiteindelijk zelf:

  • Kleine (studie)verenigingen: €75,-
  • Middelgrote verenigingen: rond de €150,-
  • Grote verenigingen: rond de € 250,-
  • Universiteiten en hogescholen: € 450,-

Contactgegevens ToM

E-mail: trainingen@lsvb.nl
Telefoon: 030-2316464, vraag naar de trainingscoordinator van ToM
Bezoekadres: Drieharingstraat 6, Utrecht
Postadres: Postbus 1335, 3500 BH, Utrecht

Voor informatie of vragen kun je altijd vrijblijvend contact opnemen.

Training aanvragen

Het aanvragen van een training kan via dit formulier of door te bellen naar de LSVb of te mailen naar trainingen@lsvb.nl. Wil je meer informatie? Download hier de ToM brochure

Training aanvragen

Zelf trainer worden?

Ieder jaar rond mei-juni is ToM op zoek naar nieuwe trainers. Wij zoeken dan trainers die het leuk vinden om studenten die actief zijn op universiteiten en hogescholen, te trainen in uiteenlopende onderwerpen. Onze trainers hebben vaak ervaring binnen studentenorganisaties of de medezeggenschap, maar dit is niet vereist. Ook ervaring met trainen is niet vereist, omdat het er bij ToM juist om gaat dat trainers ervaring op kunnen doen. Alle trainers krijgen een interne opleiding van drie dagen en ondersteuning op andere manieren om het trainingsvak onder de knie te kunnen krijgen.