Landelijke Studentenvakbond

ToM trainer worden?

Wie en wat is ToM?

ToM (Trainingen op Maat) is een netwerk van de LSVb (Landelijke Studentenvakbond) van enthousiaste en gedreven studenten die graag hun kennis en vaardigheden overdragen aan actieve studenten(organisaties). Het zijn dus trainingen voor studenten door studenten. ToM bestaat uit een poule van 60 actieve trainers die elkaar verder willen helpen. Het is de plek om je ervaring en interesse in te zetten om anderen verder te helpen.

Hoe ziet het trainerschap eruit?

De eerste stap tot het trainerschap is het opleidingsweekend, hierin staat de ontwikkeling van trainersvaardigheden centraal. Dit weekend vindt twee keer per jaar plaats in september en maart/april. Hierna ben je officieel onderdeel van onze trainerspoule, een netwerk van 60 trainers die kennis en ervaringen uitwisselen. Als trainers geef je 1 à 2 trainingen per maand. Deze geef je aan het begin samen met een ervaren trainer, dit is praktijk les om je verder te ontwikkelen als trainer. Ondersteunend hieraan worden verschillende trainings- en intervisiedagen georganiseerd.

Natuurlijk staat persoonlijke ontwikkeling centraal bij ToM, maar leuk activiteiten vinden we net zo belangrijk! Zo organiseren we ieder jaar met elkaar de ToMcruise en het kerstdiner, en is er voldoende ruimte om zelf gezellige activiteiten te organiseren.

Onderdeel zijn van de ToM community betekent het versterken van het actieve studenten met trainingen en het uitwisselen van kennis en ervaringen met elkaar. Het is een levendig netwerk waar eigen ontwikkeling en gezelligheid centraal staat.

Zo wordt het trainerschap ervaren:

“Na een bestuursjaar tijdens mijn studententijd heb ik mij aangesloten als trainer bij ToM. Ik vind het  heel leuk om mijn eigen ervaringen te kunnen delen tijdens trainingen en bij te dragen aan de ontwikkeling van trainees. Daarnaast leer ik zelf ook veel bij, en dat kan ik dan weer toepassen tijdens nieuwe trainingen, maar ook tijdens mijn studie en werk!” – Lotte Kars

“Ik ben trainer geworden bij ToM en heb hier de basis van het trainen geleerd. Al snel daarna ben ik Train-de-Trainer geworden bij ToM en heb ik mij nog verder kunnen ontwikkelen. ToM heeft mij de basis gegeven van het trainerschap, en daarnaast ook nog een hele fijne community met wie ik meer dan 3 jaar leuk contact heb!” – Dennis Rood

Wie zoeken wij?

Bij ToM zijn we opzoek naar mensen die niet bang zijn om nieuwe dingen uit te proberen en zichzelf graag verder willen ontwikkelen. Je bent gemotiveerd om trainer te worden en wil je hier minimaal 1,5 jaar voor inzetten. Het trainerschap is vrijwillig. Het is belangrijk dat je het leuk vind om je te verbinden aan een dynamisch netwerk van trainers.

Enthousiast geworden?

Stuur voor meer informatie een mail naar trainingen@lsvb.nl Vragen stellen kan ook telefonisch via 030-2304050. We horen graag van je!