Landelijke Studentenvakbond

Word coach bij de LSVb!

Coach bij LSVb

Coaches gezocht!   

Wil jij jouw kwaliteiten inzetten als coach, je hierin verder ontwikkelen en komend jaar verschillende studentbesturen of individuele studenten ondersteunen? Dan is coaching bij de LSVb iets voor jou! De Landelijke Studentenvakbond zoekt vrijwilligers die als coach de lokale studentbesturen en LSVb-bestuursleden in 2024/2025 gaan coachen.

Wat doet een coach bij de LSVb?

Een coach ondersteunt het LSVb-bestuur, een lokaal studentenbestuur of een individueel bestuurslid. Als coach help je hen om het beste uit hun bestuursjaar te halen en ondersteun je hun teamsamenwerking. Je coacht gemiddeld zeven sessies per jaar, hier ben je ongeveer 8 uur per maand mee bezig.

Hoe leer of verbeter ik mijn coachingsvaardigheden?

Dat kan bij ons! Als coaches organiseren wij zelf een persoonlijk ontwikkelplan en gezamenlijke intervisies. Dat begint al op een voorbereidende avond in mei of juni waarop de basis aan bod komt. Op het coachesweekend van 12 t/m 14 juli 2024 gaan we dieper op de materie in en geven we invulling aan jouw persoonlijke ontwikkelplan. Naast kennismaking en een hoop gezelligheid krijg je in dat weekend meerdere uitdagende trainingen waarin je de basis van coaching leert.

Dit jaar hebben we zeven gezamenlijke intervisiedagen (zaterdag of zondag). Vaak is dat een combinatie van een training (bv. over lichaamstaal), intervisie, waarin we elkaars vragen bespreken, en afsluitend bijpraten of een sociale activiteit ondernemen. We maken regelmatig gebruik van een externe expert om zo onze kennis en vaardigheden nog meer te verbreden dan wel te verdiepen. Als coaches dagen we elkaar uit om onszelf te blijven ontwikkelen en hierop te reflecteren.

Oké, ik ben geïnteresseerd. Wie zoeken jullie dan?

Wij zoeken enthousiastelingen met affiniteit voor studentenorganisaties, die zich willen inzetten en ontwikkelen als coach. Wat moet je hiervoor in huis hebben?

  • Interesse in groepsdynamiek;
  • Reflectief vermogen;
  • Sociaal en communicatief vaardig;
  • Ervaring met werken in of met studentbesturen is een pré;
  • Flexibele inzetbaarheid en minimaal een jaar beschikbaar;
  • Beschikbaar tijdens het coachesweekend van 12 t/m 14 juli 2024

Word je komend jaar mogelijk zelf gecoacht door de coaches van de LSVb, of kun je niet aanwezig zijn op het coachesweekend van 12 t/m 14 juli 2024? Dan kun je helaas geen coach worden.

Interesse?

Graag ontvangen wij uiterlijk maandag 21 mei 2024 je CV en jouw antwoord op de vragen in dit document te sturen naar coaching@lsvb.nl. Uiterlijk 20 mei hoor je of je wordt uitgenodigd voor de selectiedag. Is dit het geval, dan vindt een gesprek plaats op zondag 26 mei tussen 10.00 en 17.00 uur, op het LSVb kantoor in Utrecht. Op deze dag horen wij graag over jouw ervaring en motivatie. Mocht je op een (deel) van deze dag niet beschikbaar zijn, horen wij dat graag zo snel mogelijk zodat daar in de planning rekening mee gehouden kan worden.

Mocht je vragen hebben, dan kan je die mailen naar coaching@lsvb.nl. We zien je graag op de selectiedag!

We nodigen iedereen die zich kandidaat wil stellen uit zich aan te melden. Met iedereen bedoelen we mensen van alle genders, etnische achtergronden, religies en met of zonder beperking. Of je hbo’er of wo’er bent en wat je seksuele oriëntatie is maakt niet uit.