Landelijke Studentenvakbond

Vacature: LSVb zoekt coaches

Wil je jouw kwaliteiten inzetten als coach, je hierin verder ontwikkelen en komend jaar verschillende besturen of individuen ondersteunen? Dan is coaching bij de LSVb iets voor jou! De Landelijke Studentenvakbond zoekt coaches om lokale vakbonden en LSVb-bestuursleden in 2019/2020 te gaan coachen.

Wat doet een coach?                                   
Een coach ondersteunt het bestuur, een individueel bestuurslid van de LSVb of het bestuur van een lokale bond. Als coach help je hen om het beste uit hun bestuursjaar te halen en ondersteun je de teamsamenwerking. Inhoudelijke kennis of ervaring over de vakbond is niet nodig. Als coach ben je er om de samenwerking te verbeteren.

Als coaches organiseren wij zelf ons eigen ontwikkelplan en intervisies. Op het coachesweekend van 12 t/m 14 juli 2019 zullen we samen met de coachgroep invulling geven aan de afspraken met elkaar. Naast kennismaking en een hoop gezelligheid ontvang je in dat weekend meerdere uitdagende trainingen waarin je de basis van coaching leert.

De exacte invulling van een jaar als coach verschilt per jaar, maar om toch een beeld te geven: dit jaar hebben we zeven intervisiedagen (zaterdag of zondag). Vaak is dat een combinatie van een training (bv. over lichaamstaal), intervisie en borrelen. Als coach begeleid je ongeveer zeven sessies per jaar. Hierbij maken we regelmatig gebruik van een externe expert om zo onze kennis en vaardigheden nog meer te verbreden dan wel te verdiepen. Als coaches dagen we elkaar uit om onszelf te blijven ontwikkelen, uit te dagen en reflecteren tot een professioneel niveau. Een super leerzame ervaring, met een fijn klankbord en een gezellig team!

Profiel

Wij zoeken enthousiaste mensen met diverse kwaliteiten, die zich willen inzetten en ontwikkelen als coach. Wat moet je hiervoor in huis hebben?

  • Interesse in groepsdynamiek;
  • Reflectief vermogen;
  • Sociaal en communicatief vaardig;
  • Ervaring met besturen (is een pré);
  • Flexibele inzetbaarheid en minimaal een jaar beschikbaar;
  • Beschikbaar tijdens het coachesweekend van 12 juli t/m 14 juli.

Heb je al eerder een functie vervuld voor de LSVb of daarmee samen gewerkt? Nice! Het is altijd fijn om mensen terug te zien die zich in willen zetten voor studenten. Wel letten we er extra op dat je voldoende afstand hebt tot eventuele coaches. Word je komend jaar mogelijk zelf gecoacht? Dan kun je helaas geen coach worden omdat we anders geen vertrouwelijkheid hebben tijdens de intervisies.

Interesse?
Graag ontvangen wij uiterlijk zaterdag 11 mei 2019 je CV (via coaching@lsvb.nl) en dit ingevulde sollicitatieformulier die je online kunt inzenden.

De selectiegesprekken vinden plaats op zondag 19 mei en zaterdag 25 mei. Op deze dag horen wij graag over jouw ervaring en motivatie. Noteer deze datum alvast in je agenda. 
Mocht je nog vragen hebben dan kan je die mailen naar coaching@lsvb.nl of bellen met onze coördinator Gijsbert Brinkman op +31 6 27021375. We zien je graag op één van onze selectiedagen!


Gerelateerd