Landelijke Studentenvakbond

Inschrijving & Matching

Inschrijven voor je opleiding doe je via Studielink. Het is belangrijk dat je dit uiterlijk 1 mei doet omdat de studie dan verplicht is om jouw inschrijving te accepteren.

Voor alle bachelor studies is een matching verplicht. Deze studiekeuzecheck is bedoeld als test om te kijken of je wel bij de opleiding past, bijvoorbeeld gesprekken met een studieadviseur, proefcolleges of bijvoorbeeld taal- of rekentoetsen. Mee doen aan de matching is verplicht maar de uitkomsten zijn niet bindend.

Elke onderwijsinstelling die gebruik maakt van het studiekeuzeadvies moet hiervoor een regeling maken. Hierin staat onder andere wat geldige redenen voor verhindering zijn, wanneer de studiekeuzeactiviteiten plaats vinden en wanneer je het studiekeuzeadvies krijgt.

Inschrijving na 1 mei
Inschrijving na 1 mei is mogelijk maar de studie heeft geen verplichting om je inschrijving te accepteren. Indien jij je wil inschrijven voor meerdere bachelor opleidingen, geldt de verplichting om je op uiterlijk 1 mei in te schrijven voor het eerste jaar, slechts voor één bachelor opleiding. Ook is het mogelijk om na 1 mei nog te switchen van opleiding.

LET OP: Bovengenoemde regelingen gelden niet voor de Open Universiteit.