Landelijke Studentenvakbond

Gezocht: bestuurders

Op dit moment hebben wij één persoon aangenomen en zijn wij nog naar één bestuurder op zoek.

Spreekt de medezeggenschap jou aan en help je student-raadsleden graag verder met hun belangrijke rol? Solliciteer dan nu voor bestuurder bij het Landelijk Overleg Fracties!

We zijn op zoek naar 2 enthousiaste bestuurders die vanaf 1 september 2021 tot en met 31 augustus 2022 aan de slag willen voor het Landelijk Overleg Fracties. Het gaat om een betaalde functie van 20-25 uur per week.

Je zet je in voor de medezeggenschap, onder andere door het organiseren van evenementen, faciliteren van training en scholing en allerbelangrijkste: contact onderhouden met de medezeggenschappers van alle Nederlandse universiteiten.

Als LOF-bestuurder werk je nauw samen met andere studentenorganisaties, zoals de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) en het Stichting HBO Medezeggenschap (HBO-MZ).

Wat zoeken wij?

Als bestuurder van het Landelijk Overleg Fracties heb je bij voorkeur ervaring in de medezeggenschap. In ieder geval heb je affiniteit met politiek en groepsprocessen en kun je daarover met medezeggenschappers meedenken. Je durft daarnaast eigen initiatief te nemen om de medezeggenschap in landelijke dossiers te vertegenwoordigen. Ook heb je een sterk organisatorisch vermogen. Eerdere ervaring met het opzetten en promoten van evenementen is een pré. Je hebt basale Engelse taal- en schrijfvaardigheid is.

Ook als je niet over alle bovenstaande vaardigheden beschikt, moedigen we je aan om te solliciteren. Je gaat werken in een hecht team van twee bestuursleden, en kunt elkaar dus aanvullen.

Wat houdt de functie in?

Als uitvoerend bestuurslid heb je de dagelijkse verantwoordelijkheid over de stichting Landelijk Overleg Fracties. Je hebt een vast takenpakket dat hieronder staat opgesomd. Maar je kunt daar zelf invulling aan geven en mag zelf prioriteiten kiezen. Dit stem je af met de Raad van Toezicht.

  • Je onderhoud een netwerk met studentenraden door het hele land
  • Als eerste aanspreekpunt voor medezeggenschappers beantwoord je vragen of verwijs je door naar andere organisaties
  • Je organiseert evenementen, uitwisselingen en trainingen
  • Je volgt landelijke ontwikkeling over medezeggenschap en onderwijsbeleid. Samen met de LSVb hou je daarover contact met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  • Een deel van de functie bestaat uit het uitvoeren van administratieve en financiële taken

Wat krijg je ervoor terug?

Besturen bij het LOF is een leuke en leerzame kennismaking met een professionele functie.

  • Een groot netwerk van ambitieuze jongeren
  • Veel ruimte voor je eigen ontwikkeling, met trainingen en een vaste coach
  • Een werkplek op het gezelligste kantoor van Nederland, namelijk bij onze collega’s van de LSVb
  • Na corona kom je op allerlei plekken en leer je veel verschillende organisaties kennen.
  • Je krijgt een ruime landelijke bestuursbeurs van DUO. Je deelt deze beurs samen met je medebestuurslid. Hoe dit precies werkt komt tijdens je sollicitatie aan bod.

Wil je meer informatie?

Wij nodigen je van harte uit voor een digitale kop koffie. Je kunt hiervoor contact met ons opnemen.

Hoe kun je solliciteren?

Stuur een motivatiebrief en cvnaar Stijn van Uffelen (stijn@lsvb.nl). Na ontvangst plannen wij direct een gesprek in. Na dit gesprek hoor je binnen een week of je aangenomen bent. Wij hanteren geen deadline; de vacature sluit zodra wij iemand aangenomen hebben.