Landelijke Studentenvakbond

Over de OV-kaart

In het verleden kreeg iedere student een OV-studentenkaart. Dat was dan ook echt een kaart die je bij je moest hebben. In januari 2010 werd deze kaart vervangen door een ‘studentenreisproduct’ dat op de digitale OV-chipkaart geladen kan worden. Hierbij moet je kiezen of je een weekabonnement of een weekendabonnement wil. Met een weekabonnement reis je tussen maandagochtend 04:00u en zaterdagochtend 04:00u gratis en daarbuiten met korting. Met een weekendabonnement reis je tussen vrijdagochtend 12:00u en maandagochtend 04:00u gratis en daarbuiten met korting.

Studentenreisproduct

Het studentenreisproduct is onderdeel van de studiefinanciering. Een student heeft recht op een studentenreisproduct voor de gehele duur van zijn studie plus een jaar. Met een studentenreisproduct kan een student gratis of met korting reizen met het openbaar vervoer. Een student krijgt automatisch een weekabonnement, een weekabonnement is inwisselbaar voor een weekendabonnement. Het studentenreisproduct is een prestatiebeurs van 89,07 euro per maand. De prestatiebeurs is een voorlopige lening, deze lening wordt alleen in een gift omgezet indien de student binnen 10 jaar een diploma haalt. Een student kan er ook voor kiezen geen gebruik te maken van het studentenreisproduct. Het is mogelijk om nog één jaar lang gebruik te maken van een gratis DalVoordeel abonnement als ex-student. Klik hier voor meer informatie.

Vragen over het studentenreisproduct?

Heb je vragen betreft je studentenreisproduct, dan kun je kijken op www.studentenreisproduct.nl. Op de site vind je informatie over het aanvragen en stopzetten van je OV-kaart. Ook kan je telefonisch jouw vraag stellen via 0900-0980. Indien jouw vraag niet volledig is beantwoord kan je altijd contact opnemen met de Studentenlijn (030 – 231 3029 of vul hier het formulier in).