Landelijke Studentenvakbond

Alle steden

Ben jij op zoek naar een (nieuwe) kamer? Hier vind je een gemakkelijk overzicht van de websites voor het zoeken van een kamer, ook in de stad waar jij wilt studeren. Wij hebben een aantal handige websites voor je uitgezocht, net als de websites waar je juist beter niet op kunt zoeken! Kijk wel altijd even voordat je een contract tekent of er geen gekke voorwaarden in je contract zitten & check of je niet te veel huur betaalt. Sommige kamers zijn echt te mooi om waar te zijn! 

Landelijke aanraders:

  • Esteon (Prijs: €9,95 per maand voor 3 maanden, of €7,95 per maand voor 6 maanden)

Deze website heeft een handig overzicht waarmee jij gemakkelijk jouw ideale kamer kunt vinden. Bij het aanmaken van een (gratis) profiel op deze website kun je al jouw voorkeuren instellen. Hierbij is een ruim assortiment aan opties beschikbaar. Reageren op een kamer kost vervolgens wel geld. Esteon heeft ook een app beschikbaar, zodat je ook gemakkelijk op je telefoon naar een kamer kunt zoeken.

  • Kamernet (Prijs: €19,- per 15 dagen of €30,- per maand)

Kamernet heeft het grootste aanbod aan kamers. De meeste studenten zoeken ook via Kamernet, helaas is het daardoor wel erg druk op deze website. Doordat er zo veel studenten reageren kan het lastiger zijn om een kamer te kunnen krijgen. Als je op kamernet wilt zoeken is onze tip: Zorg dat je je ECHT kunt onderscheiden van de rest. Kamernet is niet de goedkoopste, maar aantal kamers en de mogelijkheid snel op veel kamers te kunnen reageren maakt wel weer een hoop goed.

  • Rooming.nl (Prijs: €19,95 per 14 dagen, €24,95 per 30 dagen, of €29,95 voor 60 dagen)

Dit is een kamerwebsite met een groot aantal kamers, maar je betaalt er wel voor. Wij hebben over deze website veel goede verhalen gehoord, maar helaas ook een paar slechte. Wees dus wel voorzichtig bij het aannemen van een kamer!

Reageren op kamers via Marktplaats is gratis, maar wees voorzichtig! Iedereen kan een kamer op Marktplaats zetten, dus ook huisjesmelkers!

  • Houselink.nl (Prijs: €10,- voor 1 maand, €15,- voor 6 maanden, €20,- voor een jaar)

Het kameraanbod van Houselink.nl is niet echt groot, maar er staan een groot aantal appartementen op. Deze kun je bijvoorbeeld huren samen met vrienden!

Een alternatief voor wonen in een studentenhuis is wonen bij een hospita of gastgezin. Om veiligheid te kunnen garanderen doet Hospi Housing een persoonlijke verificatie van alle hosts en gastgezinnen op het platform. Aanmelden en onbeperkt gebruik van het platform is gratis, je betaalt dus geen registratiekosten. Alleen als je een kamer vindt betaal je een eenmalige matchmakingsfee van €295 voor hulp bij de contracten en contact tijdens je periode van verblijf.

Deze kamerwebsite heeft een ruim aanbod en is niet duur. De website verhuurt ook via kamersinnederland.nl, maar deze website lijkt niet altijd up-to-date. De proefperiode van 3 dagen kost €2,95. Daarna wordt het abonnement automatisch omgezet naar €9,95 per 30 dagen. Vergeet dus bij deze website niet om je uit te schrijven, want ze blijven geld afschrijven tot je het stopzet.

Als je tussen de appartementen zoekt, kun je vaak een aantal studentenkamers vinden op Funda.nl. Daarnaast kun je ook een appartement huren met vrienden. Huren via de website brengt meestal helaas wel makelaarskosten met zich mee.

  • Facebook (Gratis)

Kamer gezocht/aangeboden (Groep)

Kamers in Nederland (App)

KamerGezocht (Pagina)

Afraders:

Huren van een huisjesmelker is natuurlijk altijd een afrader. Wil jij weten wie er allemaal huisjesmelker van het jaar zijn geworden? Kijk dan hier.

The Student Hotel is een bekende van de LSVb. Huren bij The Student Hotel betekent dat je geen huurrecht hebt en torenhoge prijzen betaalt (tot wel 1100 euro voor een kamer van 19 vierkante meter). Dit vinden wij niet kunnen en daarom raden wij deze verhuurder af.

Directwonen.nl vraagt bemiddelingskosten voor het aannemen van een kamer, dit mag helemaal niet! Deze kosten hebben zelfs de hoogte van een maand huur, dat kan dus oplopen tot 600 euro voordat je überhaupt een kamer hebt.

Als ze ergens geen verhuurders checken dan is het hier. Huisjesmelkers zijn ZEER actief op deze website!

Steden:

Klik hier op de stad waar jij wilt studeren/wonen!

Bij de links op deze pagina’s staan geen prijzen genoemd en zijn niet opgedeeld in aan/afraders. Wij willen jou een zo compleet mogelijk overzicht bieden van de websites waar jij terecht kunt. Aanvullingen en opmerkingen kun je sturen naar lsvb@lsvb.nl.

Amsterdam

Arnhem

Breda

Delft

Den Bosch

Den Haag

Eindhoven

Enschede

Groningen

Leeuwarden

Leiden

Maastricht

Nijmegen

Rotterdam

Tilburg

Utrecht

Wageningen

Zwolle

Antikraak:

Wil je liever antikraakwonen proberen? Dan kun je bij de volgende websites goed terecht:

  1. Camelot
  2. Ad hoc beheer
  3. Interveste

Andere vertrouwde verhuurders zijn te vinden op de website van: Keurmerk Leegstandbeheer

Let op! Antikraakwonen brengt ook risico’s met zich mee. Wil je hier meer over weten? Ga dan naar onze pagina over Antikraak.