Landelijke Studentenvakbond

Stop de bezuinigingen voor medische, alfa- en gammastudies!

maandag 24 juni 2019

Bezuinigingsronde #9034: editie van Rijn.

De regering is van plan tot wel 100 miljoen (!) te bezuinigen door geld te schuiven van de medische, alfa- en gammastudies naar de bèta-technische universiteiten in plaats van te investeren. Ja. Daar is meer geld nodig. Maar voor de andere studies is óók geld nodig. Stop deze eindeloze bezuinigen. Teken nú de petitie!

''Uit de vandaag gepubliceerde beleidsreactie van minister Van Engelshoven op het adviesrapport “Wissels om” van de commissie Van Rijn, blijkt dat de minister voorstander is van het op korte termijn verplaatsen van gelden naar technische universiteiten. Het gaat om een bedrag van 70 miljoen euro. De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) ziet in dat er bij de bèta-technische opleidingen grote tekorten zijn en de kwaliteit van het onderwijs onder druk staat. Tegelijkertijd mag deze verschuiving niet ten koste gaan van de onderwijskwaliteit op andere instellingen, die ook te maken hebben gehad met teruglopende financiering per student. LSVb-voorzitter Carline van Breugel: “Het is zeer onverstandig om nu, wanneer de commissie zelf aangeeft geen inzicht te hebben in de kosten van het onderwijs, gelden weg te halen bij de alfa en de gamma.” - Lees hier het hele bericht.