Landelijke Studentenvakbond

Protest: Studenten zijn geen melkkoeien! ❌?

maandag 10 september 2018

Vrijdag 14 september komen we in actie. D66-minister Van Engelshoven heeft besloten dat studenten meer rente moeten gaan betalen op hun studieleningen. Dit kan 5.000 euro (!) bovenop je studieschuld kosten. En dit alleen maar omdat de minister haar begroting niet rond krijgt.

Dit pikken wij niet!

Studenten zijn geen melkkoeien van de overheid. De minister moet er eerst maar eens voor zorgen dat het geld dat ze beloofd heeft te investeren in de kwaliteit van het onderwijs ook echt daarvoor gebruikt wordt.

Studenten staan onder toenemende druk om snel hun studie af te ronden, en een hogere rente verhoogt de werkdruk nog meer. De gevolgen daarvan worden steeds duidelijker: een kwart van de studenten kampt met burn-out klachten.

Studenten pikken dit niet langer! Wij zijn niet de melkkoeien van de overheid. Wij roepen op tot protest: kom vrijdag naar Amsterdam, neem je koeienpak en je pak melk mee en laat van je horen! ?

Check het Facebook-event