Landelijke Studentenvakbond

Gezocht: Respondenten voor diversiteitsonderzoek LSVb

Diversiteit en inclusiviteit – het weerklinkt overal in de wereld van het hoger onderwijs. Maar hoe staat het er nu eigenlijk mee vanuit het perspectief van Nederlandse studenten met een ‘niet-Westerse’ migratieachtergrond? Hoe voelen deze HBO- en WO-studenten zich thuis en geaccepteerd bij hun opleiding? Wat kan volgens hen diversiteit en inclusiviteit bevorderen? Om daar meer over te weten te komen, heeft ons Onderzoeksbureau we het LSVb-Diversiteitsonderzoek opgezet. We willen zo veel mogelijk Nederlandse studenten met een ‘niet-Westerse’ migratieachtergrond interviewen. Het interview duurt ongeveer een uur en kan plaatsvinden op of vlakbij de locatie van jouw onderwijsinstelling.

Ben jij een Nederlandse HBO- of WO-student met een ‘niet-Westerse’ migratieachtergrond en lijkt het je wel wat om jouw ervaringen met ’thuis’ voelen te delen in een interview?  Meld je hieronder aan, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

Als je meer uitleg wilt, goede tips hebt of op een andere manier kunt bijdragen aan het diversiteitsonderzoek, stuur dan een e-mail naar onderzoeksbureau@lsvb.nl.

Met behulp van jullie input kunnen we samen zorgen voor beter en inclusiever hoger onderwijs!

 

Aanmelden als respondent