Landelijke Studentenvakbond

SOM zoekt per 1 september 2020 nieuwe (parttime) bestuursleden

Wil jij evenementen organiseren, wil jij een landelijke stichting besturen, lijkt het jou écht vet om het hoger beroepsonderwijs (hbo) naar een hoger niveau te tillen?

Het Studenten Overleg Medezeggenschap (SOM) is een landelijke stichting die studenten in de medezeggenschap op hbo instellingen ondersteunt. Medezeggenschapsstudenten zijn gesprekspartner van het bestuur en praten mee over het voorgenomen beleid, de financiën en (de kwaliteit van) het onderwijs. Het SOM ondersteunt deze studenten door informatie te verschaffen, trainingen te verzorgen en een uitwisseling van kennis en ideeën te faciliteren.

Waarom het SOM?

Wij zijn er om mensen te verbinden. Door te delen hoef je niet zelf het wiel zelf opnieuw uit te vinden. Dit doen we via netwerkbijeenkomsten, borrels en lezingen. Het grote voordeel hiervan is dat de medezeggenschappers zich kunnen bezighouden met de echte verbeteringen! We bezoeken dan ook regelmatig de hogescholen in Nederland om een beeld te krijgen hoe het er bij iedereen aan toe gaat. Daarnaast lobbyen wij bij verschillende onderwijsinstellingen, landelijke lobbyorganisaties en het Ministerie van Onderwijs. Wij streven naar het beste onderwijs, en de beste medezeggenschappers!

Een bestuursjaar bij het SOM
Binnen het bestuur zijn er verschillende portefeuilles. Je houdt je bezig bijvoorbeeld met het verbinden van medezeggenschappers, het beantwoorden van vragen of het organiseren van (SOM-)bijeenkomsten en evenementen. Deze portefeuilles worden verdeeld tussen de bestuursleden (aantal in overleg). Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om je vast te bijten in het medezeggenschapswerk of om je juist te focussen op de organisatie van evenementen. Een bestuursjaar bij het SOM is uitdagend en leerzaam; er is alle ruimte om jezelf uit te dagen. Tijdens de bestuursperiode zal je jouw eigen beleidsplan opstellen en na de jaarwisseling uitvoeren.

Wat kan je verwachten? 
Gedurende jouw bestuursperiode kun je op het kantoor van de Landelijke Studentenvakbond gebruik maken van een werkplek, de ICT- en printvoorzieningen en de deskundigheid van de kantoormedewerkers, het trainingsbureau (ToM) en het Landelijk Overleg Fracties (LOF). Er zijn voldoende mogelijkheden om cursussen en trainingen te volgen, om kennis en vaardigheden op te doen of aan te scherpen. De werktijden zijn flexibel en de vergoeding bestaat uit een bestuursbeurs, ter hoogte van €1.850 bruto per maand, te verdelen onder de bestuursleden.

Procedure
Solliciteren kan door middel van het sturen van een cv en motivatiebrief naar somrvt@lsvb.nl. Dit kan tot en met 15 mei 2020. Sollicitaties kunnen plaatsvinden middels videobellen i.v.m. coronamaatregelen.