Landelijke Studentenvakbond

Federatiewiki – Communicatie

Team Communicatie

Elke landelijke belangenorganisatie heeft een communicatieteam. Zo ook de Landelijke Studentenvakbond. Team Communicatie bestaat uit drie communicatiemedewerkers, een organiser en een communicatiemedewerker #NietMijnSchuld. Samen met de portefeuillehouder Communicatie uit het bestuur, meestal de voorzitter, overlegt dit team elke maandag over de lopende zaken en de planning voor de week. 

Waar houdt Team Communicatie zich mee bezig?

Team Communicatie houdt zich bezig met alle externe uitingen van de LSVb. Op dagelijkse basis betekent dat het creëren van content voor social media. Daarnaast bereidt Team Communicatie campagnes en acties voor, die bijdragen aan het beïnvloeden van beleid en het opbouwen van de studentenbeweging. #NietMijnSchuld is de bekendste campagne, die wordt samen met FNV gevoerd met als doel de afschaffing van het leenstelsel. Maar ook op bijvoorbeeld het thema Studentenhuisvesting voert de LSVb regelmatig campagne. Een voorbeeld daarvan is de campagne Meer Kamers, Minder Huur. 

Naast campagnes van de LSVb zelf ondersteunt Team Communicatie ook graag petities, campagnes en andere initiatieven van studenten! Heb je zelf ideeën, wil je gebruik maken van de technologie die de LSVb in huis heeft voor het maken van petities of ben je op zoek naar bereik voor je campagne? Neem vooral contact op met Team Communicatie, ze denken graag met je mee!

Tenslotte houdt Team Communicatie zich bezig met het “merk” van de Landelijke Studentenvakbond. Ze onderhouden de huisstijl en zorgen voor consistente uitingen naar buiten toe. Team Communicatie staat altijd open voor feedback op hoe het “merk” overkomt, dus laat vooral weten of je dingen tof vindt of dingen juist liever anders zou zien.

Waar kan je Team Communicatie voor bereiken?

Hiervoor zijn al punten genoemd waarvoor je Team Communicatie kan bereiken, zoals campagnes en het “merk” van de LSVb. Verder kan je Team Communicatie ook altijd bereiken als je content hebt voor de social media. Het zichtbaar maken van lidbonden is belangrijk, omdat zij het fundament zijn onder de federatie en de lokale vertegenwoordiging van studenten vormen. Onmisbaar dus om ook landelijk zichtbaarheid te geven! Wil je dat Team Communicatie iets plaatst, zorg dan dat je het uiterlijk vrijdag om 18:00 uur, vooraf aan de week waarin je het geplaatst wilt hebben, mailt naar communicatie@lsvb.nl. Het team neemt dan contact met je op!

Geschreven door Daan Bos