Landelijke Studentenvakbond

Stopzetten studiefinanciering

Je bent zelf verantwoordelijk voor het stopzetten!

Je studiefinanciering stopt niet automatisch. Je bent zelf verantwoordelijk voor het stopzetten van de studiefinanciering. Het is mogelijk om de studiefinanciering per direct stop te zetten of door een einddatum in de toekomst door te geven. Je kunt met je DigiD inloggen op MijnDuo en daar aangeven dat je je studiefinanciering wilt stopzetten.

Ben jij voor 1 september 2015 begonnen met je studie?

Dan is het vooral belangrijk om je studiefinanciering stop te zetten na het aflopen van de periode van je basisbeurs. Je basisbeurs, die een gift wordt na het afmaken van je studie, wordt dan namelijk nog steeds uitbetaald, maar wel als permanente lening. Dat gebeurt automatisch en moet je zelf stopzetten.

Zet ook je studentenreisproduct stop

Je studiefinanciering kun je stopzetten via het internet, maar het stopzetten van het studentenreisproduct gaat via een ophaalautomaat op het treinstation. Dit moet uiterlijk op de vijfde werkdag van de eerste maand zonder studiefinanciering. Indien het studentenreisproduct te laat wordt stopgezet, kost dat 81,40 euro per halve maand. De eerste helft van de maand loopt daarbij tot en met de vijftiende van de maand. Het is mogelijk om nog één jaar lang gebruik te maken van een gratis dalvrij abbonnement als ex-student. Klik hier voor meer informatie.