Landelijke Studentenvakbond

Vacature: Communicatiemedewerker

Ben jij social media helemaal de baas en wil jij meewerken aan gave campagnes om op te komen voor studenten in Nederland? Dan zijn wij op zoek naar jou!

De Landelijke Studentenvakbond is een federatie van lokale studentenbonden. De LSVb biedt allerlei diensten voor studenten en behartigt de belangen van studenten in het onderwijsveld en de politiek – zo vertegenwoordigen wij de belangen van meer dan 800.000 studenten op hogescholen en universiteiten!

Wat ga je doen?

Als communicatiemedewerker ga je deel uitmaken van Team Communicatie, dat verantwoordelijk is voor het beheren van de sociale media en de website, het uitdenken en uitvoeren van diverse campagnes en het organiseren van bewegingsopbouw. Je speelt soms snel in op politiek nieuws en soms maken we het nieuws zelf. Ook doen we ons best om relevant nieuws voor studenten verteerbaar te maken door middel van video’s en explainers. Binnen de LSVb ben je expert op het gebied van communicatie, wat ook betekent dat je andere teams en het bestuur adviseert over welke aanpak goed werkt om de juiste doelgroep te bereiken. Je hebt wekelijks op maandag een vergadering met Team Communicatie, waar eerdere posts worden nabesproken en de taken verdeeld worden.

De LSVb is een kleine en hechte organisatie waarin initiatief nemen en creativiteit ruim baan krijgt. Regelmatig worden er sociale activiteiten en trainingen georganiseerd, waar je als medewerker altijd bij mag aansluiten.

Wie ben jij?

  • Jij bent maatschappelijk betrokken, enthousiast en geïnteresseerd in wat er zich in de politiek afspeelt.
  • Je voelt je verantwoordelijk en pakt werk zelfstandig op. Je krijgt namelijk veel vrijheid en verantwoordelijkheid en draait volledig mee in de organisatie.
  • Je hebt een goed oog voor aansprekende content en een scherpe pen. Je bent vaardig met taal en weet mensen op pakkende wijze aan te spreken.
  • Bij voorkeur heb je al enige ervaring met het creëren van content voor sociale media, zoals Instagram, Twitter en/of TikTok. Ook is het handig als je enigszins overweg kunt met videobewerkingssoftware.
  • Ervaring met WordPress, Canva en/of Action Network is mooi meegenomen, maar niet verplicht.
  • Je wil graag deel uitmaken van de Landelijke Studentenvakbond en vindt het leuk om ook buiten je vaste werkzaamheden om bij te dragen aan de organisatie.
  • Je weet wat studenten bezighoudt en wil de bekendheid van de LSVb onder studenten vergroten.
  • Je bent beschikbaar vanaf 28 augustus voor tenminste één jaar.

Wat krijg je ervoor terug?

Een uitdagende en flexibele studentenbaan van 8-12 uur per week in een jonge werkomgeving, waar veel aandacht is voor inclusiviteit en persoonlijke groei. Een fijne plek op ons kantoor in hartje Utrecht, waar we elke dag met elkaar lunchen en buiten werktijd ook leuke dingen met elkaar ondernemen. Je ontvangt een startsalaris van €13,00 bruto per uur. Dit is inclusief 8% vakantietoeslag, daarnaast heb je recht op 4 weken doorbetaalde vakantie. Verder worden je reiskosten van en naar werk vergoed.

Solliciteren?

Heb je interesse in deze functie? Solliciteer dan uiterlijk 7 juli 2023 om 23:59 uur. Stuur je sollicitatiebrief en CV naar Elisa Weehuizen (elisa@lsvb.nl). Ook voor meer informatie of vragen kan je mailen naar Elisa. Verder kun je telefonisch contact opnemen met ons kantoor (030 231 64 64) of kijken op www.lsvb.nl.

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in juli. Houd hier rekening mee als je solliciteert. De gesprekken vinden in principe plaats op ons kantoor in Utrecht, maar mocht je de voorkeur hebben voor een digitaal gesprek, dan is dat in overleg ook mogelijk.

We vinden het belangrijk dat onze organisatie een afspiegeling is van studerend Nederland en nodigen daarom mensen van allerlei achtergronden nadrukkelijk uit om te solliciteren.