Landelijke Studentenvakbond

Vacature bestuur lof 22/23

Spreekt de medezeggenschap jou aan en help je student-raadsleden graag verder met hun belangrijke rol? Solliciteer dan nu voor bestuurder bij het Landelijk Overleg Fracties (LOF)!

We zijn op zoek naar 2 enthousiaste bestuurders die vanaf 1 september 2022 tot en met 31 augustus 2023 aan de slag willen voor het Landelijk Overleg Fracties. Het gaat om een betaalde functie van ongeveer 20 uur per week.

Je zet je in voor de medezeggenschap, onder andere door het organiseren van evenementen, faciliteren van training, scholing en allerbelangrijkste: contact onderhouden met de medezeggenschappers van alle Nederlandse universiteiten. Hiernaast vertegenwoordig je de universitaire medezeggenschap op landelijk niveau samen met de LSVb, ISO en andere landelijke vertegenwoordigers in het hoger onderwijs.

Als LOF-bestuurder werk je nauw samen met andere studentenorganisaties, zoals de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) en het Stichting HBO Medezeggenschap (HBO-MZ).

Wie zoeken wij?

Als bestuurder van het Landelijk Overleg Fracties heb je bij voorkeur ervaring in de medezeggenschap. In ieder geval heb je affiniteit met politiek en groepsprocessen en kun je daarover met medezeggenschappers meedenken. Je durft daarnaast eigen initiatief te nemen om de medezeggenschap in landelijke dossiers te vertegenwoordigen. Ook heb je een sterk organisatorisch vermogen. Ervaring met het opzetten en promoten van evenementen is een pré. Je hebt basale Engelse taal- en schrijfvaardigheid. Ook als je niet over alle bovenstaande vaardigheden beschikt, moedigen we je aan om te solliciteren. Je gaat werken in een hecht team van twee bestuursleden, en je kunt elkaar dus aanvullen.

Wat houdt de functie in?

Als uitvoerend bestuurslid heb je de dagelijkse verantwoordelijkheid over de stichting Landelijk Overleg Fracties. Je hebt een vast takenpakket dat hieronder staat opgesomd. Maar je kunt daar zelf invulling aan geven en mag zelf prioriteiten kiezen. Dit stem je af met de Raad van Toezicht.

  • Je onderhoudt een netwerk met studentenraden door het hele land
  • Als eerste aanspreekpunt voor medezeggenschappers beantwoord je vragen of verwijs je door naar andere organisaties
  • Je organiseert evenementen, uitwisselingen en trainingen
  • Je volgt landelijke ontwikkeling over medezeggenschap en onderwijsbeleid. Samen met de LSVb hou je daarover contact met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  • Je schrijft beleid, onderhoudt en administreert de stichting

Wat krijg ik ervoor terug?

  • Een groot netwerk van ambitieuze jongeren
  • Een professionele functie, met relatief veel eigen verantwoordelijkheid
  • Veel ruimte voor je eigen ontwikkeling, met trainingen en een vaste coach
  • Een werkplek op het gezelligste kantoor van Nederland, namelijk bij onze collega’s van de LSVb
  • Ongeveer 950 euro per maand

Wil je meer informatie?

Wij nodigen je van harte uit voor een digitale kop koffie. Stuur een mailtje naar jules@lsvb.nl.

Hoe kun je solliciteren?

Stuur uiterlijk 1 mei een motivatiebrief en cv naar Jules Declerieux (jules@lsvb.nl). Je brief eerder opsturen mag ook. Wij beoordelen deze dan zo snel als mogelijk.

Op basis van de brief wordt besloten of we je uitnodigen voor sollicitatiegesprek. Dit zal plaatsvinden  in de middag of avond van 6 tot 8 mei.

We vragen je om in je sollicitatie je beschikbaarheid op deze dagen mee te sturen. Ben je op deze dagen niet beschikbaar? Solliciteer dan op tijd, zodat we eventueel al eerder een gesprek kunnen plannen.

Mogelijk organiseren we op 14 mei een tweede ronde. In deze ronde voer je een groepsopdracht uit en bekijken wij mogelijke koppels.

In de daaropvolgende week hoor je of we jou de functie aanbieden.