Landelijke Studentenvakbond

Rapportage: Beste Studentenkamerstad van 2022

donderdag 22 juni 2023

Welke stad had in 2022 de meest betaalbare, toegankelijke en toereikende huisvesting?

Hoewel er veel is aan te merken op de huisvesting voor studenten in Nederland, roept de Landelijke Studentenvakbond jaarlijks een stad uit tot Beste Studentenkamerstad. Een landelijk onderzoek naar de betaalbaarheid en toegankelijkheid van studentenhuisvesting in allerlei verschillende steden wijst uit in welke stad je relatief de beste kans hebt op een fijne kamer. Het onderzoek is uitgevoerd met de beschikbare gegevens van respectievelijk de ministeries van Huisvesting en Onderwijs. Download de rapportage hieronder, in het Nederlands of in het Engels.

Beste Studentenkamerstad 2022 – NL

Best Student Accommodation City 2022 – EN

Auteur:

Sami Rahwangi-Beedham, beleidsmedewerker studentenhuisvesting

Redactie:

Midas Bosman, portefeuillehouder studentenhuisvesting

Elizabeth van ’t Riet, beleidsmedewerker studentenhuisvesting