Landelijke Studentenvakbond

Nieuw bestuur LSVb: “Studenten worden financieel uitgekleed”

Nieuwsbericht - maandag 27 juni 2022

De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) heeft sinds afgelopen zaterdag een nieuw bestuur. De nieuwe bestuursleden benadrukken bij hun aantreden de zorgelijke financiële positie van studenten. Aantredend LSVb-voorzitter Joram van Velzen: “Keer op keer zijn studenten de dupe. Er komt een rente op de studieschuld, studenten betalen torenhoge huurprijzen en studenten worden uitgesloten van de compensatie voor de stijgende energieprijzen.”

Ook de compensatie voor de studenten die onder het leenstelsel hebben gestudeerd is veel te laag, stelt het nieuwe bestuur. Van Velzen: “Een generatie studenten heeft zich kapot gewerkt om uit de schulden te blijven of is noodgedwongen schulden aangegaan. De compensatie hiervoor is nog niet eens een tiende van wat studenten de afgelopen jaren zijn misgelopen.”

Het nieuwe bestuur zal zich naast de financiële positie van studenten inzetten voor studentenwelzijn, meer betaalbare studentenkamers en inclusief onderwijs. Joram van Velzen (24) zal als voorzitter de woordvoering op zich nemen. Janique Scharenborg (25) is de nieuwe vicevoorzitter en is verantwoordelijk voor politieke contacten. Ugoeze Anyanwu Podler (19) is secretaris en zal zich bezighouden met onderwijstoegankelijkheid en internationalisering. Shivan Meijs (21) is penningmeester en richt zich op duurzaamheid en de samenwerking met lokale studentenbonden. Midas Bosman (25) is algemeen bestuurslid en heeft de portefeuilles studentenhuisvesting en digitalisering en flexibilisering.