Landelijke Studentenvakbond

Nieuw LSVb-bestuur: “Geef studenten in september volledig fysiek onderwijs”

Persberichten - maandag 28 juni 2021

De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) heeft sinds zaterdagmiddag een nieuw bestuur. Het nieuwe bestuur benadrukt bij haar aantreden het belang van de heropening van hogescholen en universiteiten. LSVb-voorzitter Ama Boahene: “Studenten hebben door de coronacrisis te veel tijd alleen in hun kamer doorgebracht. Je ziet dat het daardoor steeds slechter gaat met hun mentale gezondheid. Het is essentieel dat het onderwijs in september weer volledig op locatie plaatsvindt.” 

Het nieuwe bestuur wijst erop dat online lessen geen vervanging mogen zijn voor fysiek onderwijs. Boahene: “Tijdens online lessen mis je sociaal contact en discussie. Dat is niet alleen slecht voor de mentale gezondheid van studenten, maar ook voor de onderwijskwaliteit. We zien ook dat veel studenten door corona studievertraging oplopen. En dat terwijl het hoger onderwijs veilig open kan.”

Het nieuwe bestuur van de Landelijke Studentenvakbond zal zich naast de heropening van hogescholen en universiteiten inzetten voor studentenwelzijn, betaalbare studentenwoningen en kwalitatief en toegankelijk onderwijs voor iedereen. 

Ama Boahene (23) wordt voorzitter en woordvoerder van de LSVb. Joshua de Roos (24) wordt vice-voorzitter en zal zich bezighouden met politieke contacten. Ivy Dirksen (26) is de nieuwe secretaris en gaat zich inzetten voor internationalisering en diversiteit en inclusie. Nol van Gerven (26) wordt penningmeester en gaat zich richten op financiën en huisvesting. Het nieuwe algemeen bestuurslid Naomi Rajiv (23) gaat zich hardmaken voor toegankelijkheid en onderwijskwaliteit.