Landelijke Studentenvakbond

Tessa Groen wint Hoger Onderwijs Scriptieprijs

Nieuwsbericht - dinsdag 08 juni 2021

Op 2 juni heeft Tessa Groen de Hoger Onderwijs Scriptieprijs gewonnen met haar onderzoek naar commerciële rankings van universiteiten. Demissionair minister Ingrid van Engelshoven reikte de prijs in een online sessie uit. Er waren drie genomineerden, waarvan de jury Groen dus het beste vond. “Uit eigen beweging is zij gaan onderzoeken hoe de wereld van commerciële rankings in elkaar steekt,” legde Van Engelshoven uit. “Daarbij is ze dieper in het hoger onderwijs gedoken dan veel mensen die aan de universiteit werken.”

De Hoger Onderwijs Scriptieprijs is een jaarlijkse prijs die de Landelijke Studentenvakbond en ScienceGuide uitreiken aan de meest originele en relevante scriptie. Studenten uit alle vakgebieden kunnen hun scriptie inzenden, zolang het maar over hoger onderwijs gaat. In de jury zaten dit jaar Monty Aal (voormalig vicevoorzitter van de LSVb), Cisca Wijmenga (rector van de Rijksuniversiteit Groningen), Aminata Cairo (voormalig lector Inclusive Education bij de Haagse Hogeschool) en Sicco de Knecht (juryvoorzitter en voormalig hoofdredacteur van ScienceGuide).