Landelijke Studentenvakbond

Landelijke Studentenvakbond is ‘opgelucht’ en ‘blij’ dat studenten weer naar het hoger onderwijs kunnen

woensdag 21 april 2021

De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) is ‘opgelucht’ en ‘blij’ dat studenten vanaf 26 april weer één fysieke les per week kunnen krijgen. Dat reageert de LSVb naar aanleiding van de persconferentie die het kabinet deze avond gaf. Voorzitter Lyle Muns: “Studenten hebben lang gewacht om weer naar de campus te mogen en nu is het eindelijk zo ver. Deze versoepeling is broodnodig om jongeren weer een klein beetje ruimte te geven.”

De LSVb benadrukt dat de situatie met een fysieke les per week nog verre van normaal is. Het grootste deel van de lessen zal ook met de huidige versoepeling nog online blijven. Daarom vindt de LSVb het belangrijk dat het hoger onderwijs zich voorbereid op volledige heropening zonder beperkingen in september. Muns: “Het vele online onderwijs is en blijft een doorn in het oog van veel studenten. Gezien het aantal coronabesmettingen is het begrijpelijk dat de hoeveelheid fysiek onderwijs nu nog maar beperkt is, maar in september moet het hoger onderwijs weer volledig open gaan.”   

Tot slot maakt de LSVb zich zorgen over of alle hogescholen en universiteiten de ruimte zullen benutten die ze nu krijgen. De studentenvakbond kreeg de afgelopen weken signalen dat sommige opleidingen en faculteiten nog niet van plan zijn om per 26 april al fysiek les te gaan aanbieden. Muns: “Wij roepen opleidingen op om de ruimte die ze nu krijgen zoveel mogelijk te benutten. Studenten snakken om fysiek les te krijgen en met deze versoepeling wordt dat ook weer toegestaan, maar dan moeten opleidingen dat wel mogelijk maken.”