Landelijke Studentenvakbond

“Wij houden het kabinet aan de afspraak om het hoger onderwijs op 26 april open te doen”

Persberichten - woensdag 14 april 2021

De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) houdt het kabinet aan de afspraak om het hoger onderwijs op 26 april open te doen. Dat zegt de LSVb naar aanleiding van de corona persconferentie. Tijdens de persconferentie zei het kabinet dat ze pas volgende week definitieve duidelijkheid kunnen geven over het openstellen van de hogescholen en universiteiten. Voorzitter Lyle Muns: “Het is erg belangrijk dat studenten weer fysiek les krijgen. Het gaat veel te slecht met jongeren om openstelling nogmaals uit te stellen. Wij verwachten dat de verlossende woorden volgende week eindelijk komen.”

Het hoger onderwijs is de enige onderwijslaag die op dit moment nog grotendeels dicht is en openstelling werd eerder al uitgesteld. De vakbond noemt eventuele verdere uitstel ‘zeer onwenselijk’ en ‘onacceptabel’. Muns: “Het collegejaar loopt al bijna op zijn einde. Als het hoger onderwijs op 26 april met één fysieke les in de week opengaat dan kunnen studenten nog enigszins fatsoenlijk dit absurde jaar afronden.”