Landelijke Studentenvakbond

Landelijke Studentenvakbond: hogescholen en universiteiten moeten weer open

Persberichten - maandag 12 april 2021

De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) vindt dat hogescholen en universiteiten weer open moeten, zoals gepland op 26 april. Gisteren lekte dat het kabinet geplande versoepelingen wil uitstellen. Het is nog onduidelijk of dit ook voor de heropening van het hoger onderwijs geldt. Voorzitter Lyle Muns: “Het water staat studenten aan de lippen. Ze zitten sinds half december dag in dag uit achter de laptop. De rek is er echt uit. We vinden het niet acceptabel als de heropening nog een keer uitgesteld wordt.”

De LSVb wijst erop dat het hoger onderwijs op een veilige manier open kan met een fysieke les in de week en op anderhalve meter. Ook zijn er massaal zelftesten ingekocht om te verspreiden onder studenten. Muns: “In het najaar was het hoger onderwijs beperkt open en zijn er geen clusters ontstaan op hogescholen en universiteiten. Met zelftesten kunnen we het extra veilig maken. Er zijn geen excuses meer om niet op 26 april open te gaan.”