Landelijke Studentenvakbond

Vacature: Beleidsmedewerker onderwijs

dinsdag 16 februari 2021

Wil jij een steentje bijdragen aan de toegankelijkheid van het hoger onderwijs en wil jij je vastbijten in onderwijsbeleid? Beschik jij over een sterk analytisch vermogen en hou je van afwisseling? De LSVb zoekt een nieuwe beleidsmedewerker op de portefeuille onderwijs. Lees snel verder!

Wat ga je doen?
Als beleidsmedewerker onderwijs analyseer je beleidsstukken over het hoger onderwijs en adviseer je het LSVb-bestuur. Met een kritische blik lees je beleidsstukken van het ministerie en andere onderwijspartijen; je schrijft hierover scherpe analyses waarin je hoofd- van bijzaken kunt scheiden. Je werkt zelfstandig met initiatief op jouw eigen onderwijsdossiers. Deze dossiers gaan bijvoorbeeld over selectie van studenten, voorlichting, doorstroom, het welzijn van studenten of bijvoorbeeld hoe het hoger onderwijs bekostigd wordt. Dossiers liggen niet vast, we zullen geregeld dossiers wisselen binnen Team Onderwijs: zo krijg je de ruimte (en natuurlijk begeleiding) om je op verschillende beleidsonderwerpen te ontwikkelen.

Wat verwachten we van jou?

  • Je vindt het boeiend om de politieke ontwikkelingen over jouw dossiers op de voet te volgen.
  • Je hebt een signalerende functie en ziet kansen binnen en buiten je dossier voor nieuwe initiatieven voor de LSVb.
  • Je werkt nauwkeurig, overzichtelijk en zelfstandig.
  • Jij vindt beleidsstukken interessant, ook vind je het uitdagend je in een nieuw dossier vast te bijten.
  • Sterke analyses maken waarin je het verband ziet tussen verschillende zaken zijn jouw ding.
  • Je houdt van afwisseling tussen verschillende werkzaamheden (naar afspraken gaan, beleidsstukken en lobbystukken voorbereiden).

Wat krijg je ervoor terug?

  • Een uitdagende en flexibele bijbaan van 12 uur per week. De functie start half januari.
  • Je ontvangt een vergoeding van € 12,00 bruto per uur (dit is inclusief vakantiedagen en –toeslag). Je hebt recht op een reiskostenvergoeding op basis van 40% korting met het OV.
  • Een fijne plek op ons kantoor in hartje Utrecht, waar we normaliter elke dag met elkaar lunchen en buiten werktijd ook nog met elkaar leuke dingen ondernemen.
  • Vanwege de huidige coronacrisis werken alle medewerkers thuis tenzij het noodzakelijk is om op kantoor gebruik te maken van bepaalde programma’s of faciliteiten.

Solliciteren of meer informatie?
Heb je interesse in deze functie? Solliciteer dan uiterlijk zondag 3 maart (23.59) aanstaande. Stuur een sollicitatiebrief met je CV naar eline@lsvb.nl, t.a.v. Eline Terpstra. Voor meer informatie kun je telefonisch contact opnemen (030 2316464) of kijken op www.lsvb.nl