Landelijke Studentenvakbond

Landelijke Studentenvakbond opent DUO-meldpunt

Persberichten - maandag 30 september 2019

Utrecht, 30 september 2019 – Vandaag lanceert de Landelijke Studentenvakbond een DUO-meldpunt. Afgelopen tijd hebben we van veel studenten signalen gekregen over DUO. Zo horen we bijvoorbeeld regelmatig dat er lange wachttijden zijn en dat studenten verkeerde informatie krijgen omtrent hun studielening. Om een duidelijk beeld te krijgen van wat er speelt bij DUO en hoe omvangrijk de problemen zijn gaat de LSVb gericht deze verhalen verzamelen. LSVb-voorzitter Alex Tess Rutten: “DUO is een belangrijke organisatie voor studenten, via DUO lenen ze het geld waar ze van leven en DUO beheert hun schulden. Als daar iets mis gaat komen studenten in ernstige problemen.”

In de politiek is er ook aandacht voor de situatie bij DUO, op 16 oktober praat de Tweede Kamer hierover. Om een debat te kunnen voeren over de feiten is het belangrijk dat kamerleden voldoende informatie hebben. LSVb-voorzitter Alex Tess Rutten: “Studenten zijn afhankelijk van DUO, er moet zorgvuldig gekeken worden of DUO functioneert zoals het zou moeten.”

De LSVb roept studenten op om hun ervaringen met DUO te delen via het DUO-meldpunt op www.LSVb.nl/meldpunt-DUO.