Landelijke Studentenvakbond

Nieuw LSVb-bestuur: maak studeren weer betaalbaar

Persberichten - maandag 01 juli 2019

29 juni 2019 – De Landelijke Studentenvakbond heeft sinds zaterdagmiddag een nieuw bestuur. Komend jaar gaan zij ervoor strijden dat studenten zonder gigantische schuld hun studie kunnen afronden. LSVb-voorzitter Alex Tess Rutten: “Studeren wordt steeds minder toegankelijk, we dwingen jongeren namelijk om tienduizenden euro’s schuld op te bouwen. Dat maakt dat het niet langer vanzelfsprekend is om te gaan studeren. Daarom zullen we dit jaar vechten om de basisbeurs terug te krijgen.”

De afgelopen jaren is de toegankelijkheid van het hoger onderwijs steeds meer onder druk komen te staan. Door de afschaffing van de basisbeurs is studeren voor veel jongeren onbetaalbaar geworden. Ook het kamertekort en de daarbij horende hoge huurprijzen dragen daaraan bij. Rutten: “In het afgelopen jaar is het gelukt om de renteverhoging tegen te houden en het leenstelsel weer ter discussie te stellen. Nu is het tijd dat het leenstelsel valt en de basisbeurs terugkomt.”

Alex Tess Rutten (25) wordt de voorzitter en woordvoerder van de LSVb. Monty Aal (22) wordt de vicevoorzitter en gaat de politieke contacten onderhouden. Oumaima El Ghoulbzouri (21) wordt de secretaris en gaat zich inzetten voor de toegankelijkheid van het onderwijs. Ruben Kleijn (25) wordt penningmeester en gaat zich bezig houden met huisvesting. Roos van Leeuwen (23) wordt algemeen bestuurslid en gaat personeelsbeleid doen.