Landelijke Studentenvakbond

Toske Andreoli winnaar hoger onderwijs scriptieprijs 2018

Persberichten - vrijdag 01 maart 2019

Toske Andreoli winnaar hoger onderwijs scriptieprijs 2018

1 maart 2019 – De winnaar van de hoger onderwijs scriptieprijs 2018 is Toske Andreoli, dat is vandaag tijdens het VVD-LSVb onderwijscafé bekend gemaakt. Andreoli beschrijft in haar scriptie wat het betekent om student te zijn anno 2019. Ze benadrukt dat er meer begrip moet komen voor de psychologische druk van studenten en dat dit niet langer als een persoonlijke aangelegenheid en verantwoordelijkheid moet worden gezien maar juist ook als een van de instelling. Voorzitter Landelijke Studentenvakbond (LSVb), Carline van Breugel: ‘We zijn blij dat Toske’s ijzersterke scriptie middels de scriptieprijs een podium krijgt. Haar visie op de rol van de instelling met betrekking tot de psychologische druk van de student ondersteunen wij volledig. Psychologische druk is niet alleen het probleem van een individu maar een probleem van ons gehele onderwijssysteem.’

Toske Andreoli heeft niet alleen een tablet gewonnen maar krijgt ook de kans om in gesprek te gaan met de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, Ingrid van Engelshoven. Winnaar scriptieprijs 2018, Toske Andreoli ‘’Ik ben heel blij en vereerd met deze prijs. Ik hoop op deze manier bij te kunnen dragen aan een bredere visie op het functioneren van studenten.”Ingrid van Engelshoven “Ik feliciteer Toske Andreoli met het winnen van de LSVb-scriptieprijs, een goed onderzoek over een belangrijk onderwerp: sociale cohesie en studiedruk onder studenten.”