Landelijke Studentenvakbond

Demonstreer mee: 14 december in Den Haag

Actie - vrijdag 07 december 2018

Studenten verdienen beter onderwijs, en dus moet werkdruk op Nederlandse universiteiten omlaag. Op vrijdagmiddag 14 december demonstreren studenten, docenten, hoogleraren en universiteitsbestuurders tegen de oplopende bezuinigingen in het hoger onderwijs. De LSVb staat volledig achter de actie en roept studenten op te demonstreren.

Op universiteiten en hogescholen lijden docenten onder de stijgende werkdruk en studenten onder overvolle werkgroepen. Dat is het directe gevolg van de bezuinigen. Er moet een eind komen aan het uitkleden van het hoger onderwijs, veroorzaakt door jarenlange bezuinigingen. Het is tijd om weer ├ęcht in hoger onderwijs te gaan investeren! Teken de petitie!

De demonstratie “Red het hoger onderwijs!” is van 13:00 tot 15:00 uur op het Malieveld. Vanuit sommige steden is gratis busvervoer geregeld. Houd hiervoor het Facebook-event in de gaten!