Landelijke Studentenvakbond

Ding mee naar de LSVb-scriptieprijs

vrijdag 26 oktober 2018

Heb jij afgelopen jaar een scriptie geschreven over het hoger onderwijs? Laat hem niet in een lade verdwijnen, geef je op voor de LSVb-scriptieprijs! De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het Onderwijscafé op 1 maart in de Eerste Kamer in Den Haag. 

Elk jaar doen er talloze studenten (mee in) onderzoek naar het hoger onderwijs. Ze doen bijvoorbeeld onderzoek naar selectie in het onderwijs, de psychische gezondheid van studenten, alternatieve lesvormen of naar de organisatiestructuur van hun instelling. Veel onderzoek met nuttige bevindingen die maar al te vaak vergeten worden nadat er een cijfer voor is gegeven.

Dat vinden wij doodzonde en bieden daarom ook dit jaar weer een podium aan de beste scripties over het hoger onderwijs en de wetenschap.

De scriptieprijs wordt uitgereikt tijdens het Onderwijscafé, een evenement georganiseerd door de VVD en de LSVb dat plaatsvindt in de Eerste Kamer. Hier gaan verschillende politieke partijen, studentenorganisaties en professionals uit het vakgebied in debat over verschillende stellingen over het hoger onderwijs in Nederland.

Doe jij mee?

Stuur voor 30 november 2018, 12:00 uur jouw inzending naar scriptieprijs@lsvb.nl.

Je kan meedoen als je scriptie:
  • Over het hoger onderwijs gaat, in binnen- of buitenland. Dit mag vanuit verschillende invalshoeken bekeken worden.
  • Afgerond is in het kalenderjaar 2018.
  • Je een bachelor- of masteropleiding volgt (of hebt gevolgd) op een hogeschool of universiteit.
  • De scriptie mag zowel in het Nederlands als in het Engels zijn geschreven.
  • Beoordeeld is met een voldoende.

Stuur de scriptie naar scriptieprijs@lsvb.nl. Hierbij moet een versie van de scriptie gevoegd zijn, een samenvatting van maximaal 500 woorden en een ondertekende brief van je scriptiebegeleider waarin het eindcijfer en jouw universiteit of hogeschool vermeld staan.

Incomplete aanmeldingen moeten we helaas uitsluiten van deelname.

Wie is de jury?

De jury bestaat uit vier experts uit het hoger onderwijs.

Johannes van der Vos is beleidsadviseur en teamleider bij Inholland. Hier zet hij zich in om het beleid van de hogeschool op gebied van onderwijs, innovatie, internationalisering en wetenschap te verbeteren. Dit werk is voor hem niets nieuws, eerder werkte Johannes voor de Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek en de Vereniging Hogescholen.

Anka Mulder is voorzitter van het College van Bestuur van hogeschool Saxion. Als collegevoorzitter draagt zij zorg voor de toegankelijkheid en kwaliteit van het onderwijs op de hogeschool. Eerder was Anka werkzaam voor de TU Delft, Rijksuniversiteit Groningen en de TU Hamburg, zowel als bestuurder als docent.

Sicco de Knecht (jury-voorzitter)¬†is sinds 2016 hoofdredacteur bij ScienceGuide. Sicco’s kritische schrijversblik zorgt ervoor dat jouw scriptie niet alleen maar goede idee√ęn moet bevatten, maar ook lekker weg moet lezen.

Carline van Breugel is vicevoorzitter van de Landelijke Studentenvakbond. Eerder was zij bestuurslid bij het Student Overleg Medezeggenschap. Carline zal als jurylid letten op het belang van de student in de scriptie.

De jury nomineert drie inzendingen op basis van de samenvatting van je scriptie. De genomineerden worden in december bekend gemaakt. Uit deze drie scripties kiest de jury de uiteindelijke winnaar.

Uitreiking van vorig jaar