Landelijke Studentenvakbond

Kom stage lopen bij de LSVb!

Vacature - maandag 04 juni 2018

Steek jij graag jouw handen uit de mouwen? Ben jij nieuwsgierig naar alles wat er om jou heen gebeurt? Ben jij creatief en vind je het leuk om verhalen en evenementen om te zetten naar mooie (online) content? De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) zoekt een stagiair(e) die vanaf september 2018 hiermee wil helpen. Is dit jou op het lijf geschreven? Solliciteer dan direct!

Wat ga je doen?

Tijdens jouw stage ga je voor de LSVb op zoek naar boeiende verhalen van studenten op hogescholen en universiteiten. Je zult dus veel contact onderhouden met studenten en studentenorganisaties uit het hele land. Deze verhalen vertaal je naar (online) content die we breed kunnen inzetten. Bijvoorbeeld op social media maar ook om politici in Den Haag te vertellen wat er gebeurt op hogescholen en universiteiten.

Je krijgt veel ruimte om al je creativiteit en (online) skills in te zetten en te ontwikkelen. Denk aan Instagram stories maken, Facebook advertising slim inzetten, blogs schrijven, video editen en ga zo maar door! Elke dinsdagochtend is ons communicatieoverleg waar jij je ideeën en plannen met ons deelt. Daarnaast ondersteun je ons bij het onderhouden van onze sociale media kanalen en de website.

Wie ben jij?

  • Jij bent nieuwsgierig, maatschappelijk betrokken en hartstikke enthousiast om aan de slag te gaan. Je weet wat studenten bezighoudt en wilt de wereld van het hoger onderwijs nog beter leren kennen.
  • Jij volgt een  hbo- of wo-opleiding. Bijvoorbeeld in de richting van communicatie, media en journalistiek of sociale wetenschappen, maar dat is geen vereiste. Volg je een andere opleiding? Geen probleem! Iedere enthousiaste student kan op deze vacature reageren.
  • Je kunt aardig schrijven en hebt al enige ervaring met het creëren van (social) content.
  • Je voelt je verantwoordelijk en pakt jouw werk zelfstandig op. Je krijgt namelijk veel vrijheid en verantwoordelijkheid en draait volledig mee in de organisatie.

Wat krijg je ervoor terug?

Een stageplek per september 2018 tussen de 32 en 40 uur per week voor in ieder geval een halfjaar (aantal uren en duur van de stage in overleg). We vinden het vooral belangrijk dat jij veel van deze stage gaat leren en relevante werkervaring opdoet. De LSVb biedt daarom goede begeleiding bij het behalen van je stagedoelen.

En daarnaast, niet onbelangrijk:
  • Een stagevergoeding van €350,- per maand.

  • Mogelijkheid om jouw netwerk te vergroten met mensen en organisaties uit de wereld van het (hoger) onderwijs. Van jonge bestuurders tot politiek Den Haag.
  • Vergoeding van alle gemaakte reiskosten voor de LSVb (op basis van 40% korting met OV).
  • Een plekje op ons gloednieuwe kantoor in hartje Utrecht waar jij gezellig (en gratis!) met ons kunt lunchen.

Wie is de LSVb?

Jouw studietijd nóg leuker maken: dat is al bijna 35 jaar de missie van de LSVb. Sinds 1983 zijn wij dé belangenbehartiger voor studerend Nederland. Dat betekent dat wij de belangen van ruim 700.000 studenten behartigen die binnen en buiten Nederland studeren. Van betaalbare kamers en beter onderwijs tot meer inspraak voor studenten: de LSVb is er voor jou! Wil je meer weten? Check onze site of volg ons op Instagram.

Heb je interesse?

Reageer snel! De deadline van deze vacature is zondagavond 29 juli, 23:59 uur. Stuur jouw CV met een korte motivatiebrief naar Annejet Lont (annejet@lsvb.nl). Leg daarin duidelijk uit waarom jij de geschikte kandidaat bent voor deze stageplek. Wij zullen daarna snel contact met jou opnemen.

Als je nog vragen hebt of even wilt praten over deze vacature, kun je contact opnemen met Annejet. Je kunt ons ook telefonisch bereiken via 030 231 6464.