Landelijke Studentenvakbond

Tijd voor een onderwijskabinet

Actie - donderdag 28 september 2017

Het is tijd voor een onderwijskabient! De afgelopen jaren is het hoger onderwijs veel veranderd. Zo hebben studenten te maken met een bindend studie advies, het leenstelsel en moeten ze tegenwoordig solliciteren om bij een master binnen te komen. Daarnaast is alles binnen het onderwijs erop gericht om zo snel en efficiënt mogelijk  af te studeren.

Ondanks dat er is geen tijd en geld voor het maken van de verkeerde studiekeuze is, zijn er nog steeds geen eisen aan loopbaan oriëntatie op het voortgezet onderwijs. Een bestuurs- of medezeggenschapsjaar is heel erg lastig binnen een onderwijsstelsel waarin alles draait om rendement. Ook raken zowel studenten als docenten overspannen door de hoge werkdruk, maar is er een schrijnend tekort aan studentpsychologen.

Dat moet anders. Daarom roepen wij de formerende partijen op om een onderwijskabinet te vormen. Een onderwijskabinet stelt niet het rendement, maar de student centraal als het gaat om onderwijs. Dit betekent dat de basisbeurs terugkeert en dat burn-outs onder studenten en docenten verleden tijd zijn.

Bekijk hier waarom het tijd is voor een onderwijskabinet: