Landelijke Studentenvakbond

Deel jouw ervaring met de aanvullende beurs!

Nieuwsbericht - donderdag 31 augustus 2017

Wil je graag meedenken met de Landelijke Studentenvakbond om het overheidsbeleid voor studenten te verbeteren? En herken jij je in de volgende punten? Graag nodigen we je uit voor een focusgroep bij de Landelijke Studentenvakbond!

  • Krijg jij een aanvullende beurs?
  • Heb je de aanvullende beurs nodig maar kom je er toch niet in aanmerking voor?
  • Of heb je de aanvullende beurs aangevraagd maar is die aanvraag afgewezen?

De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) behartigt de belangen van studenten in Nederland. In die rol zet de LSVb zich in onder andere in voor beter en betaalbaar onderwijs, betere en betaalbare huisvesting en goede studievoorlichting en begeleiding. De LSVb overlegt regelmatig met het onderwijsveld, de politiek en verschillende ministeries.

Momenteel ontvangen we signalen dat het aanvragen van de aanvullende beurs niet altijd goed verloopt. Uiteraard willen we dat graag veranderen. We zijn erg benieuwd naar de concrete ervaringen van studenten met de aanvullende beurs en de dienstverlening van DUO op dit gebied. Had je bijvoorbeeld problemen bij het aanvragen, was de procedure erg ingewikkeld of zit je in een situatie dat je aanvraag is afgewezen?

Met het delen van jouw ervaringen kan je bijdragen aan het verbeteren van de aanvullende beurs. De informatie gebruiken we in gesprekken met de politiek, het Ministerie van Onderwijs en DUO. Door concreet te vertellen waar studenten tegen aan lopen, proberen we in die gesprekken de procedure te versimpelen en het beleid te verbeteren. Jouw input is dus essentieel voor het verbeteren van de aanvullende beurs!

De focusgroep vindt plaats op maandag 11 september a.s. met een inloop vanaf 18:00. Rond 18:30 verzorgt de LSVb het avondeten waarna we in gesprek gaan over de aanvullende beurs en jullie ervaringen hiermee. Rond 21:00 zullen we de avond afsluiten. De focusgroep vindt plaats op het kantoor van de LSVb: Drieharingstraat 6, Utrecht. Je reiskosten kunnen vergoed worden door de LSVb.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar Frank Westhoek (beleidsmedewerker onderwijstoegankelijkheid): frank@lsvb.nl. Heb je vragen, suggesties of andere opmerkingen? Kan je nu niet aanwezig zijn maar zou je graag een andere keer mee willen denken over vergelijkbare onderwerpen? Ook dan kan je een mail sturen naar Frank.