Landelijke Studentenvakbond

Landelijke Studentenvakbond kiest nieuw bestuur

Nieuwsbericht - zaterdag 08 april 2017

Vanmiddag heeft de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) een nieuw bestuur gekozen. Het nieuwe bestuur bestaat uit Tariq Sewbaransingh (voorzitter), Pieter ten Broeke (vicevoorzitter), Joyce van der Wegen (secretaris), Stan van de Sanden (penningmeester), en Lisa Busink (algemeen bestuurslid). Vanaf 24 juni nemen zij het stokje over. Huidig voorzitter van de LSVb Jarmo Berkhout: “Dit is een team met heel veel kennis en ervaring, en ik heb er het volste vertrouwen in dat de belangen van heel studerend Nederland bij hen in goede handen zijn.”

Tariq Sewbaransingh (24) wordt de nieuwe voorzitter van de LSVb. Hij rondt momenteel zijn master Bestuur en Beleid in Utrecht af, maar deed daarvoor een bachelor Politicologie in Amsterdam. Tussen 2013 en 2015 was hij eerst raadslid en vervolgens voorzitter van de Centrale Studentenraad aan de Universiteit van Amsterdam. Ervaring in Den Haag heeft hij opgedaan door stage te lopen bij de Tweede Kamerfractie van D66. Sewbaransingh: “Ik heb veel zin om met dit bestuur aan de slag te gaan. Met de formatie van een nieuw kabinet is dit een belangrijke periode, waarbij het van het grootste belang is dat het onderwijs erop vooruit gaat.”

Aankomend jaar is Pieter ten Broeke (23) de vicevoorzitter van de LSVb. Pieter volgt eveneens de master Bestuur en Beleid aan de Universiteit Utrecht. Daarvoor deed hij de bachelor Bestuurs- en Organisatiewetenschap aan diezelfde universiteit. Pieter kent de LSVb als geen ander, onder meer als beleidsmedewerker huisvesting en als voormalig bestuurslid van de Utrechtse studentenvakbond VIDIUS.

De rol van secretaris wordt komend jaar vervuld door Joyce van der Wegen (22). Joyce doet een pre-master Bestuurskunde in Rotterdam. Daarvoor studeerde ze Psychologie in Leiden. Ze zat in het landelijke bestuur van SPS-NIP, de belangenorganisatie voor studenten psychologie. Momenteel werkt ze als beleidsmedewerker bij de LSVb.

Stan van de Sanden (20) gaat aan de slag als penningmeester van de LSVb. Stan studeert Integrale Veiligheidskunde aan Avans Hogeschool Breda. Hij is oprichter en bestuurder van stichting Ucadamy, een platform voor innovatief onderwijs. Ook heeft hij zitting in de medezeggenschapsraad van de Avans Hogeschool.

Lisa Busink (23) maakt het nieuwe LSVb-bestuur compleet, zij gaat aan de slag als algemeen bestuurslid. Zij studeert Geografie, Planologie en Milieu aan de Radboud Universiteit Nijmegen. In 2014-2015 was ze voorzitter van studievereniging Mundus, en het jaar daarop werd zij voorzitter van de Nijmeegse studentenvakbond AKKU.