Landelijke Studentenvakbond

LSVb voert actie voor studenten met een functiebeperking!

Nieuwsbericht - vrijdag 28 oktober 2016

Utrecht, 28 oktober 2016 – De LSVb voert met CNV Jongeren en PerspectieF actie voor studenten met een functiebeperking. Volgende week vindt de begrotingsbehandeling van het ministerie van onderwijs plaats. Dit is dé dag waarop politici kunnen laten zien waar ze voor staan, en echt iets voor studenten kunnen doen. Sommige politieke partijen zijn bereid om studenten met een functiebeperking financieel te steunen, maar anderen nog niet. Kom daarom maandag 31 oktober naar Den Haag om ze te overtuigen!

Waarom is dit nú belangrijk? Door de invoering van het leenstelsel is studeren veel duurder geworden. Studenten met een functiebeperking ondervinden daar extra last van. Ze hebben namelijk ook al geen recht meer op een uitkering. Een handicap mag echter geen barrière zijn om te gaan studeren. Het onderwijs moet toegankelijk zijn voor iedereen. Ook als je een functiebeperking hebt. Daarom eisen de actievoerders dat de politiek nu maatregelen neemt!

Wat gaan we doen? Maandag 31 oktober om 10 uur verzamelen we op Het Plein in Den Haag. Hier zullen we door middel van een ludieke actie uitbeelden dat voor studenten met een functiebeperking de toegang tot het hoger onderwijs stokt.

Wat willen we? Een landelijke, uniforme extra toelage voor studenten met een functiebeperking!