Landelijke Studentenvakbond

De Landelijke Studentenvakbond steunt actievoerende co-assistenten

Persberichten - dinsdag 25 oktober 2016

Utrecht, 25 oktober 2016 – De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) steunt de actie van de geneeskundestudenten. Hun protest vraagt aandacht voor het werk van co-assistenten en roept op daar compensatie voor te geven. De afschaffing van de studiebeurs betekent namelijk dat co-assistenten in feite drie jaar lang onbetaald moeten werken om hun studie af te ronden. Voorzitter van de LSVb Jarmo Berkhout: “Dit protest is gerechtvaardigd. Het leenstelsel heeft tot nu toe alleen negatieve effecten veroorzaakt, waarvan dus ook de geneeskundestudenten de dupe zijn.

Aanstaande woensdag voeren de co-assistenten actie via social media door collectief op een houtje te bijten. Zij vragen om compensatie voor hun werkzaamheden in de vorm van een stagevergoeding. Deze moet even hoog zijn als de voormalige beurs voor uitwonenden. Deze eisen worden ondersteund door het Landelijk Overleg Coassistenten, het Landelijk Medisch Studenten Overleg, De Geneeskundestudent, de Nederlandse artsenfederatie en de Landelijke studentenvakbond.