Landelijke Studentenvakbond

Jongeren verenigen zich in aanloop naar de verkiezingen

Persberichten - maandag 03 oktober 2016

Utrecht, 3 oktober 2016 – Tientallen organisaties die jongeren, studenten, scholieren en mbo’ers vertegenwoordigen hebben zich verenigd in een unieke coalitie. Deze coalitie brengt met het zicht op de verkiezingen van 2017 een gezamenlijke visie uit over de toekomst van het onderwijs. Zo wil jong Nederland de boodschap afgeven dat jongeren zich wel degelijk verenigen én dat de politiek hun belangen niet over het hoofd mag zien. Jarmo Berkhout, voorzitter van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb): “Het is ontzettend dankbaar werk geweest om al deze jongeren samen te brengen. Vertegenwoordigers van mbo’ers tot en met promovendi, en politieke jongerenorganisaties over het hele spectrum komen voor het eerst samen om één geluid te laten horen.

Op woensdag 5 oktober komt de jongerencoalitie samen in de Balie in Amsterdam. Hier zal het jongerenmanifest over de toekomst van het onderwijs door alle betrokken partijen ondertekend worden. Daarna volgt een openbare presentatie van het manifest waarvoor alle geïnteresseerden welkom zijn. De coalitie roept de politiek op om het onderwijs in de toekomst betaalbaar en van hoog niveau te houden, zodat alle jongeren gelijke kansen hebben en zich maximaal kunnen ontwikkelen. Want de nood is hoog. Berkhout: “Politici mogen deze boodschap niet negeren: de kosten van onderwijs en huisvesting rijzen de pan uit, er zijn te weinig geschikte banen en starterswoningen. Wie geeft om de toekomst luistert naar de stem van de jongeren.”

De jongerencoalitie zal concrete maatregelen voorstellen om het onderwijs en de kansen van jongeren te verbeteren. De LSVb roept politieke partijen op om deze aanbevelingen ter harte te nemen in de aanloop naar de verkiezingen.

Het Jongerencongres over de toekomst van het onderwijs vindt plaats op 5 oktober in de Balie in Amsterdam tussen 15:00 en 18:00. Iedereen is van harte uitgenodigd.