Landelijke Studentenvakbond

Landelijke Studentenvakbond kiest nieuw bestuur

Persberichten - zaterdag 02 april 2016

Vanmiddag heeft de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) een nieuw bestuur gekozen. Zij nemen vanaf 25 juni het stokje over. Het nieuwe bestuur bestaat uit Jarmo Berkhout (voorzitter), Julia Verheul (vicevoorzitter), Jerom van Geffen (secretaris), Joey Boon (penningmeester) en Desi Gielkens (algemeen bestuurslid). Huidig voorzitter van de LSVb Stefan Wirken: “Ik heb er vertrouwen in dat dit team de belangen van studerend Nederland zal vertegenwoordigen in tijden waar de toegankelijkheid van het hoger onderwijs onder druk staat”.

Jarmo Berkhout (23) wordt de nieuwe voorzitter van de LSVb. Jarmo was oprichter van de actiegroep Humanities Rally en voorzitter van de gelijknamige studentengroep. Hierdoor was hij vorig jaar nauw betrokken bij de Maagdenhuisbezetting, waar hij onder andere optrad als woordvoerder. Jarmo studeert Wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Jarmo Berkhout: “Ik ben enthousiast om als voorzitter van de LSVb aan de slag te gaan. Met de landelijke verkiezingen in aantocht wordt het een spannend jaar waarin we het hoger onderwijs hoog op de politieke agenda willen krijgen!”

Aankomend jaar is Julia Verheul (20) de vicevoorzitter van de LSVb. Julia studeert Politics, Psychology, Law and Economics aan de UvA. Daarnaast is Julia actief in de medezeggenschap als vicevoorzitter van de facultaire studentenraad van Rechtsgeleerdheid, waar ze al veel ervaring heeft opgedaan met onderwijsbeleid.

De rol van secretaris wordt komend jaar vervuld door Jerom van Geffen (25). Jerom is momenteel zijn master Philosophy of Science, Technology & Society aan het afronden aan de Universiteit Twente (UT). Aan de UT was Jerom ook anderhalf jaar actief als voorzitter van de Student Union, de overkoepelende stichting van alle studentenorganisaties aan de Universiteit Twente.

Joey Boon (24) gaat aan de slag als penningmeester van de LSVb. Als oud-voorzitter van de Zwolse LSVb-lidbond SOOZ kent Joey de LSVb als geen ander. Ook was hij actief als bestuurslid van het Studenten Overleg Medezeggenschap (SOM), een netwerk van medezeggenschappers in het hoger beroepsonderwijs. Joey studeert journalistiek aan de Hogeschool Windesheim.

Desi Gielkens (21) maakt het nieuwe LSVb-bestuur compleet, zij gaat aan de slag als algemeen bestuurslid. Desi studeert Algemene Sociale Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht (UU). Bij Studentengroep Sociale Wetenschappen was Desi voorzitter. Momenteel is ze actief in de opleidingsadviescommissie.