Landelijke Studentenvakbond

Eerste MOOC voor medezeggenschappers

Nieuwsbericht - dinsdag 16 juni 2015

De Politieke Zaal opent op 17 juni haar deuren! De Politieke zaal is het nieuwe online opleidingsinstituut voor universitaire (student)medezeggenschap en trapt af met de cursus ‘Verdiepingsvaardigheden voor medezeggenschap’.
Later in het jaar zullen er extra specialisatiecursussen volgen. De Politieke Zaal heeft hiermee de Nederlandse primeur in het aanbieden van online onderwijs voor medezeggenschappers.

Als antwoord op de onvrede in medezeggenschapsland komt De Politieke Zaal met eigen acties om de medezeggenschap te verbeteren. De Politieke Zaal is een initiatief van het Landelijk Overleg Fracties (LOF) en heeft als doel het versterken van de kennisoverdracht van studentleden in de medezeggenschap. “Veel nuttige ervaring over netwerken, samenwerken en onderhandelen gaat ieder jaar verloren wanneer de raad van leden wisselt”, stelt Leonie Kuhlmann, oprichter van De Politieke Zaal. “Met behulp van video’s van oud-medezeggenschappers, waarin zij openhartig vertellen over hun ervaringen op het scherpst van de snede, wordt deze kennis via De Politieke Zaal nu wel overgedragen”. De cursus dient als aanvulling op de bestaande inwerktrajecten van de raden zelf en op de landelijke inwerkweekenden die worden georganiseerd door o.a. het LOF en het SOM.
Meer weten of aanmelden? Ga naar www.depolitiekezaal.nl.