Landelijke Studentenvakbond

LSVb veroordeelt ingrijpen politie Bungehuis

Persberichten - maandag 23 februari 2015

De LSVb veroordeelt het gewelddadige ingrijpen van de politie bij de ontruiming van het Bungehuis vandaag. De bezetting door studenten en docenten voor meer inspraak is vredig verlopen en de LSVb vindt het dan ook onnodig dat er bij de ontruiming geweld is gebruikt.
Tom Hoven, voorzitter van de LSVb: “Het College van Bestuur moet direct stappen zetten om de inspraak van studenten en docenten op de Universiteit van Amsterdam te verbeteren. Dat wil zeggen, niet alleen om tafel gaan, maar daadwerkelijk iets met de input doen.

De LSVb juicht het toe dat studenten zich inzetten voor de kwaliteit van hun onderwijs en voor meer inspraak. Dat is waar de LSVb zich ook voor inzet. Hoven: “We zien het als onze verantwoordelijkheid dat dit geluid gehoord blijft worden na deze dag. Daarom zal de LSVb onder andere deelnemen aan de protestmars die op 25 februari wordt gehouden in Amsterdam.”