Landelijke Studentenvakbond

LSVb heeft begrip voor bezetting Bungehuis

Nieuwsbericht - woensdag 18 februari 2015

Ondanks berichten op Social Media heeft de LSVb begrip voor de standpunten van De Nieuwe Universiteit, de actiegroep die op dit moment het Bungehuis in Amsterdam bezet.
Argumenten voor de bezetting zijn onder andere meer democratie en transparantie op de universiteiten. De LSVb kan zich hier in vinden en deelt de zorgen van De Nieuwe Universiteit gezien de inspraak van studenten en medewerkers in Amsterdam de laatste tijd zeer te wensen overlaat.

Echter hebben we besloten de actie niet te steunen, dit mede omdat de punten van De Nieuwe Universiteit deze week al enkele malen zijn gewijzigd. We willen geen blanco cheque van steun geven aan een actie waarvan we niet zeker zijn wat de eisen van de volgende dag zullen zijn en of deze nog op steun van de LSVb kunnen rekenen.

Wel nemen we het signaal van de actie uiterst serieus, en zal onze voorzitter dinsdag in overleg gaan met De Nieuwe universiteit om te bepalen wat we aan elkaar kunnen hebben en hoe we nu verder gaan om meer democratie en transparantie binnen de universiteit te realiseren. We hopen hier samen met De Nieuwe Universiteit meer concrete plannen en doelen voor de komende tijd op te kunnen stellen.

Als laatste willen we de politie en de ME oproepen niet hardhandig op te treden tegen de actievoerders, maar een eventuele ontruiming vredig te laten verlopen.

Met strijdbare groet,

LSVb bestuur 14/15