Landelijke Studentenvakbond

Coalitie raffelt wetsvoorstel leenstelsel af

Persberichten - maandag 22 september 2014

De Tweede Kamer wil de mogelijke invoering van een leenstelsel in sneltreinvaart behandelen. Gisteren werd al duidelijk dat de minister doof is voor het kritische advies van de Raad van State. Nu volgt de Tweede Kamer haar slechte voorbeeld door onvoldoende ruimte te laten voor een nauwkeurige en goede behandeling. Tom Hoven, voorzitter van de LSVb: “Het is onverantwoord hoe de Tweede Kamer de grootste bezuiniging op studenten in 20 jaar er nu haastig doorheen wil drukken.”

De LSVb ziet het dan ook als onverantwoord de behandeling hiervan af te raffelen omdat de politiek er graag voor de kerst mee klaar wil zijn. Hoven: “Juist met het kritische advies van de Raad van State en de grote maatschappelijke weerstand tegen het leenstelsel zou de tijd moeten worden genomen om dit wetsvoorstel goed te behandelen.”

De maatschappelijke onvrede blijkt uit de grootschalige manifestatie tegen het leenstelsel op 14 november die 14 organisaties, waaronder de LSVb gisteren aankondigden. De LSVb roept alle scholieren en studenten op hierbij aanwezig te zijn om hun onvrede over het leenstelsel te uiten.