Landelijke Studentenvakbond

Landelijke manifestatie tegen het leenstelsel op 14 november op het Malieveld

Persberichten - zondag 21 september 2014

14 landelijke organisaties hebben besloten hun krachten te bundelen in een landelijke actie tegen het vandaag gepresenteerde leenstelsel wetsvoorstel. Op 14 november zal de landelijke manifestatie plaatsvinden op het Malieveld in Den Haag. LSVb, ISO, LKvV, LAKS, JOB, NJR, AOb, FNV Jong, CNV jongeren, VCP Young Professionals, ROOD, CDJA, PerspectieF en PINK! zullen onder de noemer ‘Stop Het Leenstelsel’ de manifestatie organiseren.

Voor de bovenstaande partijen is het vandaag gepubliceerde wetsvoorstel geen optie. Tom Hoven, woordvoerder namens Stop Het Leenstelsel: “Dit leenstelsel zal de toegankelijkheid van het hoger onderwijs ongekend hard raken, daarom hebben de partijen besloten samen de manifestatie te organiseren.” Met dit breed gedragen protest tegen dit leenstelsel wil ‘Stop Het Leenstelsel’ de partijen VVD, PvdA, D66 en GroenLinks oproepen van dit leenstelsel af te zien.

De wijzigingen in de studiefinanciering zullen niet alleen merkbaar zijn voor de toegankelijkheid en de vrijheid van het hoger onderwijs, maar ook voor de gehele maatschappij. Hoven: “Niet alleen toekomstige studenten zullen dit leenstelsel voelen maar de gehele kenniseconomie zal hieronder lijden.”
Studenten, scholieren en overige geïnteresseerden kunnen vanaf vandaag terecht op www.stophetleenstelsel.nl voor meer informatie over de aankomende manifestatie. Meer informatie over aanvullende acties en dit leenstelsel zal hier de komende dagen worden toegevoegd.