Landelijke Studentenvakbond

LSVb start klachtenmeldpunt BSA

Persberichten - maandag 04 augustus 2014

De LSVb opent vandaag een meldpunt voor studenten met klachten over het bindend studieadvies (BSA). Studenten kunnen met hun klachten terecht op www.lsvb.nl/bsa. De afgelopen 3 weken ontving de LSVb al tientallen klachten over het BSA. Veel binnengekomen klachten gaan over examencommissies, die wegens vakantie onbereikbaar zijn. Tom Hoven, voorzitter van de LSVb: ‘Studenten kunnen momenteel nergens terecht met hun bezwaren, terwijl het volgende studiejaar al bijna begint.’

Veel studenten krijgen wegens herkansingen pas eind juli te horen dat ze niet aan de BSA-norm voldoen. Bezwaar aantekenen kan bij de examencommissies, maar die zijn vaak onbereikbaar in de vakantieperiode. Dit leidt tot veel stress bij studenten. Hoven: ‘Op deze manier blijven studenten veel te lang in onzekerheid of ze überhaupt verder mogen met hun studie.’

Het BSA stamt al uit 1993 en biedt opleidingen de mogelijkheid studenten te verwijderen wanneer zij onvoldoende studiepunten in hun eerste jaar hebben behaald. De LSVb is teleurgesteld dat er nog steeds dingen misgaan omtrent het BSA terwijl de maatregel al 21 jaar bestaat.