Landelijke Studentenvakbond

Bouw studentenwoningen ligt niet op schema

Persberichten - woensdag 16 juli 2014

Van de afgesproken 16.000 studentenwoningen zijn er momenteel 8.094 gerealiseerd. Dit maakte minister Blok vandaag bekend middels een brief aan de Kamer. Dit betekent dat de afgelopen 3 jaar slechts de helft van de beloofde woningen is gerealiseerd, en de andere helft in 2016 al moet staan. LSVb-voorzitter Tom Hoven: “Er zal de komende tijd erg veel haast moeten worden gemaakt wil de doelstelling nog gehaald worden”.

De minister laat in zijn brief aan de kamer weten dat er nog 4.400 woningen in voorbereiding zijn tot aan 2016. Al deze woningen zullen nodig zijn in 2016 om aan de gemaakte afspraak te voldoen. “Het gebeurt regelmatig dat woningen die in voorbereiding zijn er uiteindelijk niet komen,” aldus Hoven. Daarnaast zullen deze woningen in voorbereiding snel moeten worden gerealiseerd om bij de doelstelling van 16.000 in de buurt te komen.

Ook wordt in de brief gesproken over de tekorten in verschillende steden. Hieruit blijkt het belang van het blijven bouwen van studentenwoningen. Zo is er in Utrecht nog een spanning van 12% tussen vraag en aanbod. “Met deze grote kamertekorten mag het niet zo zijn dat de bouw achterblijft,” stelt Hoven.