Landelijke Studentenvakbond

LSVb wisselt van bestuur

Persberichten - dinsdag 01 juli 2014

Het bestuur van de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) is op zaterdag 28 juni officieel gewisseld. Tom Hoven, Ellen Schepens, Saskia Kliphuis, Charlie van Genuchten en Klaasjan Boon vertegenwoordigen komend jaar de Nederlandse studenten op landelijk niveau.

Het nieuwe LSVb-bestuur zal komend jaar vooral gaan inzetten voor het behoud van de basisbeurs voor alle studenten. “Het leenstelsel is een asociaal alternatief voor de basisbeurs, we zullen er dan ook alles aan doen om dit absurde plan tegen te houden,” aldus LSVb-voorzitter Tom Hoven. Naast het behoud van de basisbeurs zal de LSVb zich komend jaar hard gaan maken voor de kwaliteit van het onderwijs en betaalbare studentenhuisvesting.

De nieuwe voorzitter is Tom Hoven (24). Hij studeert Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek op de hogeschool in Nijmegen In het studiejaar 2012-2013 deed hij al ervaring op als voorzitter van de Nijmeegse Studentenvakbond AKKU. Daarnaast was hij het afgelopen jaar werkzaam voor de LSVb als beleidsmedewerker studentenhuisvesting.

Ellen Schepens (26) studeert medische hulpverlening aan de Hogeschool Utrecht en is komend jaar vicevoorzitter. Secretaris Saskia Kliphuis (25) is afgestudeerd als bioloog aan de Universiteit Utrecht. Charlie van Genuchten (25) is afgestudeerd met een master Modern Middle East studies aan de Universiteit Leiden en zal komend jaar de rol van penningmeester op zich nemen. Tot slot studeert Klaasjan Boon (25) Biologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen, hij is algemeen bestuurslid.