Landelijke Studentenvakbond

De LSVb stelt het communicatieteam voor!

Verslag - zondag 22 juni 2014

Het is weer tijd voor een kijkje achter de schermen van de LSVb. Deze keer stellen we graag het communicatieteam aan je voor, het team wat verantwoordelijk is voor onze prachtige website, alle berichtjes op Facebook, Twitter en LinkedIn en de daarbij behorende foto’s en vormgeving. Vaak zitten zij achter hun computers – het liefst vergezeld van fijne muziek op de oren – te werken aan teksten, vormgeving, foto’s of nieuwe pagina’s voor de website. Het communicatieteam is vaak als één van de eerste op de hoogte van al het nieuws binnen de LSVb en binnen no time is het via hen over de rest van Nederland verspreid.

Het team bestaat uit: Judith Aerts (Communicatiemedewerker), Doran Pauka (Webmaster/Vormgever) en Merel van Rees (Stagiaire Communicatie). Judith is 26 jaar, studeert de educatieve master Nederlands aan de Universiteit Utrecht en werkt sinds maart 2013 bij de LSVb. Doran is 24 jaar, studeert Sociologie aan de Universiteit Utrecht en maakt sinds maart 2014 deel uit van het communicatieteam. Merel is 23 jaar en studente Bestuurskunde/Overheidsmanagement aan de Thorbecke Academie in Leeuwarden. Zij heeft het afgelopen half jaar hier stage gelopen en zal de LSVb helaas al over een weekje verlaten.

Judith:
Bij de LSVb kan ik echt mijn grootste passies combineren: onderwijs en communicatie. Ik vind het heerlijk om met communicatie bezig te zijn en daarbij constant rekening te houden met hoe informatie overkomt op verschillende doelgroepen. Het is voor mij een leuke uitdaging om teksten te schrijven die zowel aansprekend als informatief zijn en ik kan dan ook al mijn creativiteit kwijt in mijn werk. Soms kan ik wel een half uur spelen met woorden om het meest perfecte Twitterberichtje te schrijven en dan is het echt fantastisch wanneer deze veel reacties krijgt en geretweet wordt. Daarnaast kan ik ook nog eens mijn liefde voor fotograferen kwijt in mijn werk en sta ik graag met camera om mijn nek op elk evenement van de LSVb, van demonstratie tot aan de introductieweken van de studentensteden.

Doran:
Als webmaster/vormgever vind ik het heel tof om mijn technische vaardigheden toe te kunnen passen in ons communicatieteam. Samen denken we na over de beste toepassing van de middelen die we tot onze beschikking hebben, zoals het neerzetten van een nieuwe website of het gebruik van social media. Verder houd ik me bezig met vormgeving. Dit is voor mij een nieuw onderwerp, maar ik heb bij de LSVb de mogelijkheid gekregen me dit eigen te maken. Het leukste vind ik nog wel, dat ondanks dat ik misschien de ‘nerd’ van ons team ben, ik ook meedenk over de inhoud. Zo vullen we elkaar goed aan en vormen we een echt team. Soms ben ik ook bezig met het oplossen van problemen, bijvoorbeeld wanneer we met een storing te maken hebben. Dat lijkt misschien frustrerend, maar ook hier zie ik de uitdaging. En als alles dan weer werkt zoals ik wil dat het werkt, dan ben ik gelukkig!

Merel:
Ik ben als student bestuurskunde normaal gesproken op een hele andere manier met communicatie bezig. Je debatteert veel, voert veel discussies, vergaderingen en de stukken die je oplevert zijn vaak ‘passief en ambtelijk’. Ik heb door mijn bestuurswerk in het verleden veel passie voor het onderwijs en wil graag meer leren over communicatie, omdat dit ook steeds belangrijker wordt voor het publieke domein. Hoe zet je social media in? Hoe bereik je als organisatie je achterban en hoe schrijf je zo actief mogelijk. De LSVb is een bijzondere, leuke, jonge en dynamische organisatie waar je veel verantwoordelijkheid krijgt, veel mag meedenken en praten en krijg je veel tijd om je onderzoek af te ronden.

Op dit moment zijn wij op zoek naar een nieuwe stagiair(e) communicatie. Je kunt er hier meer over lezen!